Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήπια πτώση για το πετρέλαιο - Στο -0,9% και τα 38,79 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI

Ήπια πτώση για το πετρέλαιο - Στο -0,9% και τα 38,79 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό WTI
 Ήπια πτώση της τάξεως του -0,7%, στα 40,93 δολ., ανά βαρέλι για το Brent
Ήπιες απώλειες κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη 5 Νοεβρίου, διακόπτοντας το ανοδικό σερί των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων.
«Το πετρέλαιο παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάκαμψη αυτή την εβδομάδα», αλλά «εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις κερδών», σχολιάζει ο Craig Erlam, ανώτερος αναλυτής αγοράς της Oanda.
Οι τιμές είχαν υποχωρήσει σε ένα σημείο στο οποίο μια άμεση παρέμβαση έμοιαζε απαραίτητη, αλλά η ανάκαμψη αυτής της εβδομάδας αφαιρεί μέρος της πίεσης που νιώθει ο OPEC+ να μειώσει την παραγωγή τουλάχιστον έως ότου η τεχνική επιτροπή της ομάδα συνεδριάσει αργότερα αυτόν τον μήνα», πρόσθεσε.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2020 για το Brent κατέγραψε ήπια πτώση της τάξεως του -0,7%, στα 40,93 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου 2020 μειώθηκε κατά 0,9%, στα 38,79 δολ. ανά βαρέλι.
Tην ίδια στιγμή, «παρά τα εκπληκτικά ανοδικά δεδομένα για το αργό πετρέλαιο αυτήν την εβδομάδα, η αγορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλες αβεβαιότητες όσον αφορά τη ζήτηση που σχετίζονται με το COVID-19», δήλωσε ο Jim Ritterbusch, πρόεδρος της Ritterbusch and Associates στη Galena του Ιλινόι, αναφερόμενος σε 8 εκατομμύρια βαρέλια που αποθεματοποιήκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης