Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παίρνει πάνω του την υπόθεση πανδημία ο Μητσοτάκης μαζί με τον… Σωτήρη – Τέλος 2020 οι αποφάσεις για πολιτικές εξελίξεις το 2021

Παίρνει πάνω του την υπόθεση πανδημία ο Μητσοτάκης μαζί με τον… Σωτήρη – Τέλος 2020 οι αποφάσεις για πολιτικές εξελίξεις το 2021
Yπάρχουν συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη τα οποία έχουν απογοητεύσει τον Πρωθυπουργό με τις επιδόσεις τους και θα ήθελε σε κάποιο λογικό χρόνο να κάνει τις αλλαγές του.
Ο Πρωθυπουργός παίρνει το παιχνίδι πάνω του, έλεγε κυβερνητικός παράγοντας τονίζοντας την τελευταία εμφάνιση του Κ. Μητσοτάκη που είχε κάτι πολύ διαφορετικό από τις προηγούμενες.
Στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα στις 5 Νοεμβρίου 2020 ο Πρωθυπουργός μιλούσε σε α’ ενικό, θέλοντας και να πάρει πάνω του την ευθύνη για την κακή στρατηγική του δεύτερου γύρου κατά της πανδημίας αλλά και το κυριότερο, θέλει να λάβει πλέον όλο το credit της αντιμετώπισης της πανδημίας από εδώ και πέρα.
Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται πλήρως το υπουργικό συμβούλιο στην διαχείριση τέτοιων δύσκολων καταστάσεων.
Μάλιστα, μετά το νέο mea culpa του είναι ξεκάθαρο ότι θα ακολουθεί τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και θα στηρίζεται λιγότερο στις υποδείξεις υπουργών του οι οποίες υποκρύπτουν και προσωπικά συμφέροντα.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη τα οποία έχουν απογοητεύσει τον Πρωθυπουργό με τις επιδόσεις τους και θα ήθελε σε κάποιο λογικό χρόνο να κάνει τις αλλαγές του.

Το δυνατό χαρτί

Γνωρίζει καλά ότι το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης είναι ο ίδιος και όλοι οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι.
Όπως και στο Μέγαρο Μαξίμου αρκετοί είναι αντικαταστάσιμοι και ότι και εκεί υπάρχει γκρίνια για τις πολιτικές κινήσεις ορισμένων.
Σε αυτή τη φάση, είναι αλήθεια, εμπιστεύεται πιο πολύ από τον καθένα τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Σε σημείο που ίσως και να του πρότεινε μόνιμη θέση συμβούλου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι δε αναφορές του στον Σωτήρη Τσιόδρα με το μικρό του όνομα, δείχνει ακριβώς την στενή φιλική σχέση που έχουν πλέον οι δύο άνδρες.
Ωστόσο, η απόφαση για το επερχόμενο lockout είναι μία προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού παρ’ όλο που η πλειονότητα των υπουργών και των συνεργατών του τον συμβούλεψαν να μην κλείσει την αγορά.
Ωστόσο, επειδή γνωρίζει καλά την δύναμη της επικοινωνίας και της εικόνας σκέφτηκε ότι η μεγάλη φθορά για την κυβέρνηση θα ήταν η απουσία κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και ασθενείς με κορωνοιό να μένουν εκτός περίθαλψης.
Τότε ο λαϊκισμός από τον οποίο εμφορείται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα οργίαζε και η φθορά σε μία τέτοια κατάσταση θα ήταν βέβαιη.

To ρίσκο για τον Μητσοτάκη
 
Ο Πρωθυπουργός παίρνει την υπόθεση κορωνοιός και ελληνική οικονομία πάνω του με ένα ανυπολόγιστο ρίσκο:
Το 2021 να μην έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Εκτός, όπως λένε ξεκάθαρα μερικοί συνομιλητές του, και αν έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις του για καίριες πολιτικές πρωτοβουλίες. Οι περισσότεροι του εξηγούν ότι διαθέτει ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο το οποίο του δίνει την ευχέρεια των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα και την ευκαιρία του αιφνιδιασμού.
Με άλλα λόγια τον παρακινούν να στήσει εκλογική μάχη μέσα στο 2021. Δεν θα είναι εύκολο, όμως.
Όπως έχουμε πει τα στοιχεία της Κομισιόν θα αναδείξουν την εκτροπή των δημοσιονομικών μεγεθών ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει.
Ωστόσο, εάν κατορθώσει να διατηρήσει την δημόσια υγεία σε υψηλά επίπεδα θα κερδίσει τον πολύτιμο χρόνο για αντεπίθεση. Πάντως, στενός συνεργάτης του τονίζει: όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, το 2021 θα είναι έτος πολιτικών εξελίξεων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης