Τελευταία Νέα
Διεθνή

Egelan (πρ. αξιωματούχος ΟΗΕ): Δυτικοί ηγέτες ακολουθήστε το παράδειγμα της...Τουρκίας στο μεταναστευτικό

Egelan (πρ. αξιωματούχος ΟΗΕ): Δυτικοί ηγέτες ακολουθήστε το παράδειγμα της...Τουρκίας στο μεταναστευτικό
«Ευρωπαίοι ηγέτες - δείτε πώς ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Τουρκία και η Λιβερία άνοιξαν σύνορα και καρδιές για να δεχτούν πολίτες που ζητούν προστασία», δήλωσε ο Egeland στο λογαριασμό του στο Twitter
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα της Τουρκίας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, δήλωσε ο Jan Egeland, γενικός γραμματέας του νορβηγικού συμβουλίου προσφύγων και πρώην επικεφαλής της ανθρωπιστικής ομάδας των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία σύμφωνα με την τουρκική Daily Sabah.
«Ευρωπαίοι ηγέτες - δείτε πώς ο Λίβανος, η Ιορδανία, η Τουρκία και η Λιβερία άνοιξαν σύνορα και καρδιές για να δεχτούν πολίτες που ζητούν προστασία», δήλωσε ο Egeland στο λογαριασμό του στο Twitter, σημειώνοντας ότι οι Δυτικές χώρες που έχουν επαρκείς πόρους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο να μην επιβαρύνουμε άλλες χώρες.
Ο Egeland ανέφερε επίσης μια μελέτη που εξέτασε τις χώρες που δέχτηκαν τους περισσότερους πρόσφυγες.
Η μελέτη υπογράμμισε ότι η Τουρκία δέχθηκε έως και 4,3 εκατομμύρια πρόσφυγες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα την τελευταία δεκαετία, και πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία χειρίστηκε την προσφυγική κρίση καλύτερα από τον Λίβανο.

Επαινούν τα γένια τους!

Η Daily Sabah συνεχίζει αναφέροντας μάλιστα ότι η Τουρκία επαινέθηκε από πολλούς αξιωματούχους για τις προσπάθειές της να βοηθήσει μειονεκτούντα άτομα, ιδίως Σύρους πρόσφυγες.
Ως χώρα που φιλοξενεί περισσότερο από το 50% των παγκόσμιων προσφύγων, η Τουρκία υπήρξε «υποδειγματική» στην απάντησή της στην κρίση της μετανάστευσης, ανέφερε ο ΟΗΕ.
Σύριοι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τη βία στη χώρα καταγωγής τους επαινούν... επίσης τις συνθήκες στα κέντρα προσφύγων στην Τουρκία.
Τα στρατόπεδα καλύπτουν τις ανάγκες των προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και των υποδομών.
Ένας από τους σύγχρονους καταυλισμούς είναι το προσωρινό κέντρο προσφύγων Yayladağı 102.000 τετραγωνικών μέτρων (25 στρεμμάτων) στη νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, το οποίο στεγάζει πάνω από 4.000 πρόσφυγες σε 776 κατοικίες.
Η κατασκήνωση περιλαμβάνει κλινική, σχολείο, βιβλιοθήκη, τζαμί, γήπεδο ποδοσφαίρου, τρεις παιδικές χαρές και ένα κέντρο προστασίας παιδιών που διευθύνεται από την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο (Kızılay) και εξυπηρετείται από προσωπικό περίπου 200 εργαζομένων όλο το εικοσιτετράωρο.

Αφού ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011, η Τουρκία υιοθέτησε μια «πολιτική ανοιχτής πόρτας» προς τους Σύριους που εγκατέλειψαν τη σύγκρουση, δίνοντάς τους καθεστώς «προσωρινής προστασίας».
Έκτοτε, η Τουρκία έχει λάβει μια συνεχή ροή εκτοπισμένων Σύρων που εγκαταλείπουν τη σύγκρουση και ο αριθμός τους έχει επεκταθεί από χιλιάδες σε εκατομμύρια.
Μέσω αυτής της διαδικασίας, Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν καταβάλει ανθρωπιστικές προσπάθειες για την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων, προσφέροντάς τους διάφορες μορφές βοήθειας και συμβάλλοντας στο συντονισμό της διεθνούς βοήθειας.
Τα σύγχρονα στρατόπεδα παρέχουν στους πρόσφυγες πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες, από την εκπαίδευση έως τα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Σε σύγκριση με τα στρατόπεδα προσφύγων σε πολλές δυτικές χώρες, η Τουρκία διατηρεί πολύ καλύτερα πρότυπα παρά τη φιλοξενία πολύ μεγαλύτερων πληθυσμών.
όλα αυτά βεβαια τα ενστερνίζεται η φιλοκυβερνητική... Daily Sabah 



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης