Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sputnik V - Κορωνοϊός: Μόσχα και Μινσκ συζητούν για την παραγωγή του εμβολίου στη Λευκορωσία

Sputnik V - Κορωνοϊός: Μόσχα και Μινσκ συζητούν για την παραγωγή του εμβολίου στη Λευκορωσία
Οι δύο πλευρές συζήτησαν διμερή θέματα περί συνεργασίας σε εμπόριο, οικονομία, ενέργεια, μετακινήσεις αλλά και για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού 
Σχετικά με τις κλινικές μελέτες του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, Sputnik V και τις προετοιμασίες για την παραγωγή του στη Λευκορωσία συζήτησαν οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Λευκορωσίας.
O πρωθυπουργός της Ρωσίας συζήτησε με τον Λευκορώσο ομόλογό του σχετικά με τις κλινικές μελέτες του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.
«Το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Λευκορωσίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν διμερή θέματα περί συνεργασίας σε εμπόριο, οικονομία, ενέργεια, μετακινήσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται:
«Παράλληλα, αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τις κλινικές μελέτες του Sputnik V και τις προετοιμασίες για την παραγωγή του στη Λευκορωσία».
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, είχε προτείνει στη ρωσική πλευρά να ξεκινήσει παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στη χώρα του, πρόταση που έλαβε τη στήριξη του Πρόεδρου της Ρωσίας,Putin.
Τον Αύγουστο 2020 η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ανακοίνωσε την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό.
Εθελοντές στη Λευκορωσία έλαβαν το εμβόλιο τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο των εν εξελίξει κλινικών δοκιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης