Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια πανδημία; Η πόλη Edirne παραμένει το αγαπημένο σημείο αγορών για τους Βούλγαρους και γίνεται χαμός

Ποια πανδημία; Η πόλη Edirne παραμένει το αγαπημένο σημείο αγορών για τους Βούλγαρους και γίνεται χαμός
Daily Sabah: Οι Βούλγαροι κατευθύνονται καθημερινά στα σύνορα για να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες τους και να επωφεληθούν από τις ανταγωνιστικές τιμές στα προϊόντα της Τουρκίας
Η πανδημία του κορωνοϊού δεν εμπόδισε τους Βούλγαρους τουρίστες να φτάσουν και να επισκεφθούν την πόλη Edirne στη βορειοδυτική Τουρκία, η οποία υπήρξε ένα αγαπημένο σημείο για επισκέπτες πέρα ​​από τα γειτονικά της σύνορα γράφει η Daily Sabah.
Οι Βούλγαροι κατευθύνονται καθημερινά στα σύνορα για να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες τους και να επωφεληθούν από τις ανταγωνιστικές τιμές στα προϊόντα της Τουρκίας.
Η τάση άκμασε ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβριο 2020, όταν η Βουλγαρία έβαλε σε καραντίνα πολίτες που έφτασαν από την Τουρκία.
«Η δουλειά πηγαίνει καλά, ευχαριστώ τον Θεό», δήλωσε ο Salih Mızrak, επικαλούμενος τις αφίξεις από τη γειτονική χώρα
Το Ulus Bazaar είναι μια σκεπαστή αγορά που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα αγαθών, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και προϊόντων κουζίνας
Πολυσύχναστο πλήθος στις αγορές της Edirne εντοπίζεται ιδιαίτερα τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα όταν συνήθως φτάνουν οι Βούλγαροι τουρίστες.
Ένας από τους κύριους λόγους πίσω από αυτό το κύμα επισκεπτών είναι η αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών που οδήγησε στην απότομη πτώση της τουρκικής λίρας, καθιστώντας τα τουρκικά προϊόντα πολύ πιο προσιτά για τους τουρίστες.
Οι επισκέπτες από τη Βουλγαρία λέγεται ότι αγοράζουν όσα προϊόντα μπορούν να μεταφέρουν ενώ συνεχίζουν τις αγορές τους, παρά την αυξανόμενη αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού και στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης