Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χωρίς τζίρο έσπασε το ανοδικό σερί των πέντε συνεδριάσεων

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Χωρίς τζίρο έσπασε το ανοδικό σερί των πέντε συνεδριάσεων
ΑΓΟΡΑ: Μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις υποχώρησε σήμερα, αλλά κατάφερε να κλείσει με μικρές απώλειες. Ο χαμηλός τζίρος και οι πωλήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές που επηρεάζονται από το lockdown ήταν τα βασικά στοιχεία της συνεδρίασης. Ο απογοητευτικός τζίρος δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σχόλια.

Ξεχώρισαν οι απώλειες σε Εθνική και Alpha Bank, η πτώση με όγκο στον ΟΠΑΠ και από την άλλη η άνοδος σε ΟΤΕ, Μυτιληναίο και ΑΔΜΗΕ. Η εβδομάδα κλείνει με άνοδο 3,27% και από την αρχή του έτους ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 36% περίπου. Εκ των κορυφαίων σε απώλειες το δικό μας χρηματιστήριο.

Ο τζίρος ήταν τόσο χαμηλός που δεν έφτασε για όλες τις μετοχές. Από τα 35,4 εκατ. ευρώ που έγιναν συνολικά σήμερα οι 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης απορρόφησαν τα 34 εκατ. ευρώ. Δεν έμειναν πολλά για το υπόλοιπο ταμπλό. Εκτός FTSE 25 πρώτη σε τζίρο ήταν η Cenergy με 256 χιλ. ευρώ και μετά η Autohellas με 141 χιλ. ευρώ.

JUMBO: Το ξανάκανε σήμερα! Και χθες στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν δυνατές εντολές αγοράς με αποτέλεσμα να μειωθούν οι απώλειες και σήμερα κατάφεραν και την έκλεισαν σε υψηλό ημέρας και στα 13,27 ευρώ. Όλη μέρα αγόρασαν κομμάτια κάτω από τα 13 ευρώ και τελικά στις δημοπρασίες την πήγαν εκεί που δεν είχε πάει όλη μέρα.

Βέβαια ο όγκος δεν ήταν πολύ μεγάλος σήμερα και προσέγγισε τις 200 χιλ. τεμάχια. Αν σταματήσει εδώ η πτώση έχει ελπίδες το ΧΑ. Βέβαια από το νέο lockdown θα επηρεαστεί ο τζίρος αλλά το σημαντικό εδώ είναι το τι θα γίνει το Δεκέμβριο στη χώρα και στις αγορές που δραστηριοποιείται.

Αν βγούμε από την καραντίνα το Δεκέμβριο και λειτουργήσουν τα καταστήματα, έστω και με περιορισμούς το Δεκέμβριο και ας μπούμε μετά ξανά σε καραντίνα, δε θα χαθεί όλος ο τζίρος. Αν πάει σερί ίσως έχουμε μεγαλύτερη επίδραση.

ΑΔΜΗΕ: Βγήκαν αγοραστές. Η μετοχή κοντά στα 2,10 ευρώ τραβάει επενδυτικά βλέμματα. Το έχει ξανακάνει. Η αποτίμηση των 510 εκατ. ευρώ θεωρείται ελκυστική. Επιπλέον δεν επηρεάζεται από την πανδημία, ούτε πάει πίσω το επενδυτικό πρόγραμμα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εξαιρετική συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα και επέστρεψε και πάλι στα 9,77 ευρώ βάζοντας στόχο τα 10 ευρώ.

FOURLIS: Απείχαν οι πωλητές μάλλον σήμερα και η μετοχή έκλεισε με άνοδο και χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις τελικές δημοπρασίες η Εθνική πήγε στα 0,92 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας. Η Alpha Bank πάλι δεν είχε καλή συμπεριφορά, ενώ οι άλλες συστημικές έκλεισαν με άνοδο. Η Eurobank το πέτυχε στην τελική δημοπρασία και έκλεισε σε υψηλό ημέρας.

MOTOR OIL: Στα 8 ευρώ δίνεται μάχη. Οι αγοραστές και πάλι δυνατοί αλλά πάλι δεν κατάφεραν να την πάνε στα 8,10 ευρώ. Κλείσιμο στα 8 ευρώ με καλές εντολές αγορές και συνολικός όγκος 400 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Δυνατή κίνηση και επιστροφή στα 2,77 ευρώ με υψηλό στα 2,80 ευρώ. Δεν έκανε νέο υψηλό. Θεωρούμε πως η περιοχή 2,80-3 ευρώ αποτελεί σημαντική αντίσταση. Έχει δυσκολευτεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Ίδωμεν…

ΕΚΤΕΡ: Χωρίς πωλητές για μία ακόμη συνεδρίαση. Με 10 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 0,6780 ευρώ και στο +4,79%. Καλή η αντίδραση από τα χαμηλά, αλλά θέλουμε περαιτέρω βελτίωση της τιμής.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καλή κίνηση και σήμερα αν και με χαμηλό όγκο. Αλλά είπαμε. Όλος πήγε στα βαριά και περίσσεψαν λίγα για το υπόλοιπο ταμπλό. Ανακοινώθηκε και επίσημα από την εταιρεία πως πωλητής ήταν η Brevan επιβεβαιώνοντας έτσι αυτά που γράψαμε 3 μέρες πριν όταν έγιναν τα πακέτα για το 4,2%. Πλέον κατέχει 8,65% από 14,91%. Αν κάνετε την αφαίρεση καταλαβαίνετε πως είχε πουλήσει και άλλα πριν τα πακέτα αλλά δεν είχε κατέλθει του ορίου όπου θα έπρεπε να ανακοινωθεί. 

FRIGOGLASS: Νέα ιστορικά χαμηλά.

Καλό Σαββατοκύριακο
Μείνετε σπίτι, μείνετε υγιείς

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης