Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργοί σε κυβερνητική καραντίνα – Ποιοι αξιωματούχοι συγκεντρώνουν τα πυρά συναδέλφων τους, να ανασχηματιστεί το Μαξίμου

Υπουργοί σε κυβερνητική καραντίνα – Ποιοι αξιωματούχοι συγκεντρώνουν τα πυρά συναδέλφων τους, να ανασχηματιστεί το Μαξίμου
Το β΄ κύμα της πανδημίας φανέρωσε και τις αδυναμίες υπουργών, τις κακές σχέσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων μεταξύ τους καθώς και τις μεγάλες παραλείψεις του Μαξίμου
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν φανέρωσε μόνο την δύσκολη κατάσταση που βιώνει όλο το κυβερνητικό επιτελείο καθώς πλέον η φθορά θα είναι μεγάλη για όλο το οικοδόμημα Μητσοτάκη.
Φανέρωσε και τις αδυναμίες υπουργών, τις κακές σχέσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων μεταξύ τους καθώς και τις μεγάλες παραλείψεις του Μαξίμου στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων και των ισορροπιών.


Σε καθοδική τροχιά

Παρόλο που είναι δύσκολες οι περιστάσεις και τώρα για το Μαξίμου είναι ώρα μάχης, υπάρχουν πάρα πολλά παράπονα και γκρίνιες για συγκεκριμένα πρόσωπα από βουλευτές και συναδέλφους υπουργούς.
Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο έχει βρεθεί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ουσιαστικά δεν έχει πλέον αρμοδιότητες και τις σημαντικές αρμοδιότητες τις κατέχει ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης.
Ο κ. Κικίλιας έχει συγκεντρώσει τις αρνητικές γνώμες των περισσότερων καθώς θεωρούν 2 πράγματα:
Πρώτον ότι έχει αφήσει το υπουργείο στη μοίρα του με την έννοια ότι δεν έχει τo ίδιο ενδιαφέρον που είχε όταν ανέλαβε.
 Ήθελε στον ανασχηματισμό να φύγει από την Αριστοτέλους καθώς είχε επιτύχει τον σκοπό του, να μην έχουμε πολλά θύματα στην πρώτη φάση της πανδημίας.
Δεύτερον, στην δεύτερη φάση υπάρχει γκρίνια γιατί δεν δημιούργησε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ ενώ είχε την πολυτέλεια του χρόνου να το πράξει.
Επίσης, έχει δημιουργήσει έριδες με τον υφυπουργό του και κινείται πλέον σε μία επικοινωνιακή σφαίρα, η οποία έχει κουράσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση για το lockdown για να αποφύγει την άσχημη εικόνα στις ήδη γεμάτες ΜΕΘ.

Η λίστα δεν τον βοήθησε προσωπικά


Εκτός από αυτόν, όμως έχει κουράσει και οι περιπτώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο οποίος πολλές φορές κινείται μπροστά από τους υπουργούς και τους υπερκαλύπτει προκειμένου να λάβει το μπόνους της αναγνώρισης και της καλής είδησης.
Τα περιστατικά είναι πολλά και δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Ο ίδιος περίμενε και ήθελε διακαώς να φύγει από την θέση αυτή, να στρωθεί σε ένα υπουργείο και να κινηθεί πλέον πολιτικά σε μία περιφέρεια για να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής.
Αυτό το σχέδιο δεν πραγματώνεται.
Αντιθέτως, του έχει κολλήσει η ρετσινιά με την λίστα Πέτσα (1 και 2) ενώ δεν έχει και καλές σχέσεις με τους παραδοσιακούς εκδότες.

Το εκσυγχρονιστικό δίδυμο


Ψίθυροι, όχι όμως τόσο δυνατοί, έχουν ακουστεί και για τους Σκέρτσο-Πιερακκάκη.
Ο πρώτος, κινείται προσεκτικά αναπτύσσοντας πολύ καλές σχέσεις με γνωστές εφημερίδες της Κεντροαριστεράς και ενδιαφέρεται για την προώθηση του εκσυγχρονιστικού μπλοκ της κυβέρνησης.
Είναι γνωστό ότι έχει λάβει τα πυρά όλης της δεξιάς πτέρυγας  τόσο της κυβέρνησης, της Κ.Ο της Ν.Δ αλλά και μέσα στο Μαξίμου δεν είναι και τόσο αρεστός από στενότερους (από αυτόν) συμβούλους του Κ. Μητσοτάκη…ωστόσο χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού….  
Ο ίδιος, μάλιστα, στηρίζει πολύ τον Κυριάκο Πιερακκάκη (σχεδόν τον προωθεί) του οποίου οι κινήσεις έχουν ενοχλήσει αρκετούς στην κυβέρνηση.
Προσφάτως, με συγκεκριμένες διαρροές σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα βγήκε ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θέλει να πάρει υπό τις αρμοδιότητές του τον EΦΚΑ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους αρμόδιους υπουργούς Χατζηδάκη και Βρούτση. «Δεν μπορούμε να κάμψουμε τις φιλοδοξίες κανενός αλλά η συνοχή στην κυβέρνηση είναι μέγιστος στόχος για να υπάρξει συνέχεια» τόνιζε κυβερνητικός παράγοντας.

H υπερξουσία ενοχλεί


Τέλος, έχει ενοχλήσει άλλους υπουργούς και βουλευτές η υπερεξουσία που έχει πάρει λόγω κατάστασης ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου τον στηρίζει πολύ.
Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι το υπουργικό συμβούλιο χρειάζεται μία ανανέωση καθώς κάποιοι δεν θέλουν πλέον να βρίσκονται στους θώκους που είναι.
Άλλοι, θεωρούν ότι το Μαξίμου χρειάζεται μεγάλη ενίσχυση και συχνά λένε στο ευρύτερο κυβερνητικό περιβάλλον ότι ο επόμενος ανασχηματισμός θα ξεκινήσει από το Μέγαρο Μαξίμου.
Προς το παρόν, βέβαια, αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν καθώς ο Πρωθυπουργός έχει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα, αυτό της πανδημίας και της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας.
Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ανάπαυλα και τότε θα τεθούν όλα τα εργαλεία στην διάθεση του Πρωθυπουργού.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης