Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης η αναβάθμιση από τη Moody's

Μητσοτάκης: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης η αναβάθμιση από τη Moody's
Σταϊκούρας: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία η αναβάθμιση της Moody’s
Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.
«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο Moody's, εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης, αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στη μετά κορωνοϊού εποχή», αναφέρει ο πρωθυπουργός στο Twitter.
Image
Σταϊκούρας: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία η αναβάθμιση της Moody’s


Εξαιρετικά θετική χαρακτηρίζει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδος και της οικονομίας της ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, πρόκειται για μια αναβάθμιση που έγινε σε περίοδο πρωτοφανούς ύφεσης, λόγω της αβεβαιότητας που έχει επιφέρει η πανδημική κρίση.
Επισημαίνει δε ότι πρόκειται για αποδεικτικό στοιχείο αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την Κυβέρνηση.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας, σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών

«O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.
Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της.
Μάλιστα, η αξιολόγηση έγινε σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και των επιμέρους εθνικών οικονομιών, καθώς και υψηλής αβεβαιότητας που η πανδημία έχει επιφέρει.
Η εξέλιξη αυτή συνιστά αποδεικτικό στοιχείο αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας, σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή, την οικονομία της πιο παραγωγική και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και συνεκτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης