Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Η νίκη Biden στις προεδρικές εκλογές θα σημάνει τη χαλάρωση των εμπορικών πολέμων και των εντάσεων

JPMorgan: Η νίκη Biden στις προεδρικές εκλογές θα σημάνει τη χαλάρωση των εμπορικών πολέμων και των εντάσεων
Η εκλογή του Biden  θα βοηθήσει στην απομάκρυνση ενός μεγάλου ποσού αβεβαιότητας από την αγορά, αναφέρει η JPMorgan
Η εκλογή του Joe Biden και ο ενδεχόμενος Ρεπουμπλικανικός έλεγχος της Γερουσίας είναι «πιθανότατα η καλύτερη λύση για τις αγορές» εκτιμά ο Marko Kolanovic επικεφαλής παγκόσμιας μακροοικονομικής στρατηγικής και παραγώγων της JPMorgan.
Οι αγορές θα πρέπει να γυρίσουν σελίδα μετά τις εκλογές της Τρίτης (3/11/2020).
Η εκλογή του Biden  θα βοηθήσει στην απομάκρυνση ενός μεγάλου ποσού αβεβαιότητας από την αγορά, ειδικά εάν τα τελικά αποτελέσματα δεν αμφισβητηθούν από τον πρόεδρο Trump, επισημαίνει ο Kolanovic.
Οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν χαλάρωση στον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ ενώ ο  Biden ως πρόεδρος θα συμβάλλει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης και των εταιρικών κερδών, σύμφωνα με τον Kolanovic.
Επιπλέον, η μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια θα μπορούσε να είναι ηπιότερη υπό μια προεδρία του Biden, καθώς πιθανότατα δεν θα υπάρχουν διακυμάνσεις της αγοράς που προκαλούν σοκ στους επενδυτές, αναφέρει το στέλεχος της JPMorgan.
Και αν οι Ρεπουμπλικάνοι είναι σε θέση να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, θα διασφαλίσει ότι οι πολιτικές υπέρ του Trump, όπως οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές και οι πρωτοβουλίες ευελιξίας στην αγορά εργασίας θα παραμείνουν άθικτες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης