Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Orban συνεχάρη τον Biden, αν και είχε καταγγείλει τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ για «ηθικό ιμπεριαλισμό»

O Orban συνεχάρη τον Biden, αν και είχε καταγγείλει τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ για «ηθικό ιμπεριαλισμό»
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που κυβερνά από το 2010, έχει έλθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Obama, όπου ο Biden διετέλεσε αντιπρόεδρος
Ο πρωθυπουργός Viktor Orban συνεχάρη τον Joe Biden για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να περιπλέξει τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, αφότου ο εθνικιστής ηγέτης κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ για «ηθικό ιμπεριαλισμό».
Ο Orban, που είπε τον Σεπτέμβριο ότι μια νίκη του Trump αποτελούσε το «plan A» κι ότι δεν έκανε σχέδια για μια προεδρία του Biden, βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του και τις κινήσεις του να επιβάλει περισσότερο κρατικό έλεγχο στο δικαστικό σύστημα, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που κυβερνά από το 2010, έχει έλθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση του Obama, όπου ο Biden διετέλεσε αντιπρόεδρος, σχετικά με την αποσάθρωση, όπως καταγγέλλουν οι επικριτές του Orban, των δημοκρατικών αξιών από την κυβέρνησή του.
Ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση το 2022 λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και της αποδυνάμωσης της οικονομίας, συνεχάρη τον Biden σε μια επιστολή, έγινε γνωστό από τον επικεφαλής του γραφείο τύπου του.
«Θέλω να σας συγχαρώ για την επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία για τον προεδρικό θώκο.
Σας εύχομαι υγεία και συνεχή επιτυχία στην άσκηση των υπέρμετρα σοβαρών καθηκόντων σας», έγραψε ο Orban στην επιστολή, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης