Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ράλι» στον S&P 500 αναμένει η JPMorgan, 4.500 μονάδες στα τέλη του 2021

«Ράλι» στον S&P 500 αναμένει η JPMorgan, 4.500 μονάδες στα τέλη του 2021
«Ράλι» στη Wall «βλέπει» η JPMorgan
Ραγδαία άνοδο στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης «βλέπει» η J.P.Morgan, αναμένοντας άνοδο άνω του 20% έως τις αρχές του 2021 στον δείκτη-βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος θα φτάσει το ορόσημο των 4.000 μονάδων.
Μάλιστα, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα του κόσμου παραμένει «bull» για ολόκληρο το επόμενο έτος, εκτιμώντας ότι ο S&P 500 θα εκτοξευθεί στις 4.500 μονάδες στα τέλη του 2021.
Επισημαίνεται πως η J.P.Morgan έχει δώσει σύσταση overweight για την Κίνα και underweight για τις αναδυόμενες αγορές.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας, «αναζητούμε μία σύγκλιση και αναβάθμιση των αναδυόμενων αγορών εξαιρουμένης της Κίνας».
Προσθέτουν δε ότι η κατεύθυνση του δολαρίου είναι σημαντική, αλλά και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών θα μπορούσαν να ενισχυθούν.
Βλέπουν την πολιτική ρύθμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες ως «ένα από τα καλύτερα σενάρια, καθώς η νίκη Biden, αλλά χωρίς τη Γερουσία, υποδηλώνει ότι είναι πολύ απίθανο να μπορεί να εκτελεί ορισμένες από τις δυνητικά αρνητικές για την αγορά πολιτικές, όπως αυξήσεις φόρων ή αυξημένη κανονιστική εποπτεία».
Τέλος, αναμένουν ότι η εμπορική αβεβαιότητα θα μειωθεί ενώ το δολάριο θα μπορούσε δυνητικά να αποδυναμωθεί.
Μόλις πριν λίγες ημέρες η τράπεζα ανέφερε ότι η εκλογή του Joe Biden και ο ενδεχόμενος Ρεπουμπλικανικός έλεγχος της Γερουσίας είναι «πιθανότατα η καλύτερη λύση για τις αγορές».
Η εκλογή του κ. Biden θα βοηθήσει στην απομάκρυνση ενός μεγάλου ποσού αβεβαιότητας από την αγορά, ειδικά εάν τα τελικά αποτελέσματα δεν αμφισβητηθούν από τον πρόεδρο Trump.
Οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν χαλάρωση στον εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ ενώ ο Biden ως πρόεδρος θα συμβάλλει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης και των εταιρικών κερδών.
Επιπλέον, η μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια θα μπορούσε να είναι ηπιότερη υπό μια προεδρία του Biden, καθώς πιθανότατα δεν θα υπάρχουν διακυμάνσεις της αγοράς που προκαλούν σοκ στους επενδυτές, αναφέρει το στέλεχος της JPMorgan.
Και αν οι Ρεπουμπλικάνοι είναι σε θέση να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, θα διασφαλίσει ότι οι πολιτικές υπέρ του Trump, όπως οι χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές και οι πρωτοβουλίες ευελιξίας στην αγορά εργασίας θα παραμείνουν άθικτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης