Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν οι αγοραστές – Περιορισμένη η προσφορά στο ξεκίνημα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζουν οι αγοραστές – Περιορισμένη η προσφορά στο ξεκίνημα
ΑΓΟΡΑ: Το μεγάλο ερώτημα είναι πλέον αν μετά τις ανακοινώσεις, αφήνουμε πίσω μας τα χειρότερα και γυρίζουμε σελίδα. Θα λέγαμε πως είναι νωρίς ακόμα, αλλά η ανακοίνωση για το εμβόλιο μπορεί να μας οδηγήσει σε μία επιστροφή έστω και σε μερική κανονικότητα. Οι πληγές που άνοιξε η πανδημία, δεν επουλώνονται εύκολα, αλλά η ελπίδα έχει δημιουργηθεί ξανά.

Η εγχώρια αγορά έχει μία από τις χειρότερες αποδόσεις. Αυτό ίσως οφείλεται και στη αδύναμη ελληνική οικονομία, η οποία μόλις βγήκε από τα μνημόνια και άρχισε να αναπνέει ξανά, έπεσε σε μία χειρότερη κρίση. Η πλειονότητα των εισηγμένων είδε τα μεγέθη να χειροτερεύουν, αλλά μία επιστροφή σε κάποια κανονικότητα μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας αφού στηρίζεται στην τουριστική βιομηχανία.

Οι τιμές βέβαια στο ΧΑ ήταν εξαιρετικά χαμηλές, αφού πολλές μετοχές έγραψαν και νέα χαμηλά, υποχωρώντας κάτω από τις τιμές που ήταν τον περασμένο Μάρτιο. Χρειάζεται αυξημένη προσοχή το επόμενο διάστημα. Τα θεμελιώδη θα πρέπει να είναι οδηγός για τους επενδυτές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν σταθεροποιητικά μετά τη χθεσινή κίνηση. Ο DAX δεν απέχει σημαντικά από τα ιστορικά υψηλά του. Εμείς πάλι… Το ΧΑ ξεκίνησε με οριακές απώλειες ενώ σημειώνουμε πως το συμβόλαιο Νοεμβρίου του FTSE 25 δεν είχε κάνει πράξη μέχρι που άνοιξε η αγορά μετοχών.

Οι τράπεζες ξεκίνησαν με απώλειες, όπως και τα περισσότερα βαριά χαρτιά. Η Aegean κατέγραφε αξιόλογη άνοδο άνω του 6%. Σημειώνουμε πως από τις 667 μονάδες διέρχεται ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών για το γενικό δείκτη, ένα σημείο αρκετά κρίσιμο. Μετά από 10 περίπου λεπτά οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα μαζεύοντας την προσφορά και οδηγώντας το γενικό δείκτη υψηλότερα και προς τις 660 μονάδες.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, σήμερα το βράδυ. Θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν στην αγορά για έξοδο της Motor Oil ή και είσοδο της Μυτιληναίος;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες στο ξεκίνημα και την Εθνική με τη Eurobank να υποχωρούν κοντά στο 3%. Η εικόνα τους θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη σημερινή πορεία της αγοράς.

AEGEAN: Υπήρχε μεγάλος όγκος ανεκτέλεστων αγορών στο χθεσινό κλείσιμο και αυτό ωθεί τη μετοχή σημαντικά υψηλότερα σήμερα. Πάνω από 6% η άνοδος και έχει φτάσει και κοντά στο 10%. Στα 3,76 ευρώ με 40 χιλ. τεμάχια. Η Autohellas έχει χαμηλό όγκο και απώλειες αλλά οι αγοραστές έχουν βγει υψηλότερα.

ΤΙΤΑΝ: Μετά τη χθεσινή διάσπαση της συσσώρευσης ξεκίνησε με απώλειες σήμερα και στα 11,64 ευρώ. Εδώ πρέπει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση πάνω από το άνω μέρος της συσσώρευσης ώστε να επιβεβαιωθεί η διάσπαση. Αλλιώς γυρνάμε πάλι στα ίδια.

ΟΠΑΠ: Πήγε μέχρι τα 8,03 ευρώ αλλά γύρισε υψηλότερα και βάζει πλάτη.

ΟΤΕ: Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μεγάλος ο όγκος χθες, για να δούμε σήμερα. Έχει κάνει 9 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά τα οποία δεν είναι και λίγα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Στην προσυνεδρίαση βλέπαμε καλές εντολές πώλησης ψηλά και λίγες εντολές αγοράς με τις περισσότερες να είναι σημαντικά χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο. Προφανώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν την τάση πριν βγουν πιο ψηλά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης