Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης για κορωνοϊό: Ένας στους πέντε θα εμφανίσει ψυχική διαταραχή

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης για κορωνοϊό: Ένας στους πέντε θα εμφανίσει ψυχική διαταραχή
Άγχος, κατάθλιψη και αϋπνία είναι οι πιο συχνές διαταραχές μεταξύ εκείνων που ανάρρωσαν από COVID-19 και ανέπτυξαν ψυχικά προβλήματα, ενώ οι ερευνητές εντόπισαν επίσης σημαντικά αυξημένους κινδύνους για άνοια
Αρκετοί άνθρωποι που νόσησαν από COVID-19 είναι πιθανότερο να βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης ψυχικής ασθένειας, σύμφωνα με ειδικούς, μετά από μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που διαπίστωσε ότι το 20% εκείνων που μολύνθηκαν με κορωνοϊό διαγνώσθηκαν με ψυχική διαταραχή μέσα σε διάστημα 90 ημερών.

Άγχος, κατάθλιψη και αϋπνία είναι οι πιο συχνές διαταραχές μεταξύ εκείνων που ανάρρωσαν από COVID-19 και ανέπτυξαν ψυχικά προβλήματα, ενώ οι ερευνητές εντόπισαν επίσης σημαντικά αυξημένους κινδύνους για άνοια, μία κατάσταση εγκεφαλικής βλάβης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η έρευνα

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής Harisson του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέλυσαν στοιχεία για 62.354 περιστατικά. Διαπιστώθηκε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο το 18% όσων ανάρρωσαν είχαν διαγνωστεί με άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία ή άλλο πρόβλημα, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το γενικό πληθυσμό την ίδια περίοδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γιατροί και οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο πρέπει επειγόντως να ερευνήσουν τις αιτίες και να βρουν νέες θεραπείες για την ψυχική ασθένεια μετά τον COVID.
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The Lancet Psychiatry, δείχνει ότι οι άνθρωποι με προϋπάρχουσα ψυχική πάθηση ή διαταραχή είχαν 65% μεγαλύτερη πιθανότητα να διαγνωστούν με COVID-19, σε σχέση με όσους δεν είχαν τέτοια προβλήματα.
Κάτι ανάλογο έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν και με άλλες λοιμώδεις νόσους.
«Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι οι επιβιώσαντες από COVID-19 κινδυνεύουν περισσότερο από προβλήματα ψυχικής υγείας και τα ευρήματα μας δείχνουν πώς πράγματι αυτό είναι πιθανό», δήλωσε ο καθηγητής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης