Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη η μεταβλητότητα – «Πρώτη επαφή» με τη ζώνη αντίστασης

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη η μεταβλητότητα – «Πρώτη επαφή» με τη ζώνη αντίστασης
ΑΓΟΡΑ: Πολύ υψηλή και σήμερα η μεταβλητότητα. Άνοιξε με απώλειες, γύρισε σε θετικό έδαφος και πήγε σε υψηλό ημέρας και στις 663 μονάδες, παρέμεινε για αρκετή ώρα με κέρδη, γύρισε σε απώλειες που έφτασαν έως και το 1,16%, ξαναγύρισε για λίγο θετικό και έκλεισε με απώλειες 0,57%.

Η πρώτη προσπάθεια να ξεπεράσει τη ζώνη αντίστασης των 660-667 μονάδων δόθηκε, αλλά δεν ήταν εύκολο και να τη διασπάσει. Μόλις χθες άλλαξε λίγο η ψυχολογία. Πάντως στο κλείσιμο του ΧΑ, οι ξένες αγορές είχαν σημαντική άνοδο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε σε επιλεγμένες μετοχές αλλά πολλά βαριά χαρτιά, είχαν επίσης μεγάλη μεταβλητότητα. Το καλό σενάριο θα είναι να δούμε σταθεροποίηση και νέα προσπάθεια υπέρβασης της σημαντικής ζώνης αντίστασης. Χρειαζόμαστε περισσότερους επενδυτές. Σημειώνουμε επίσης τον πολύ μεγάλο όγκο που είδαμε σε πολλές μετοχές.

FTSE 25: Ξεχώρισε η Aegean, αν και έκλεισε μακριά από τα υψηλά ημέρας, ο ΟΠΑΠ που έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας, η Viohalco και η Alpha Bank. Από την άλλη απογοήτευσε η Πειραιώς με κλείσιμο σε χαμηλό ημέρας, σημαντικές απώλειες είχε η Ελλάκτωρ, η Εθνική και λίγο μικρότερες η Fourlis.

AEGEAN: Οι πιο πιεσμένες ήταν μεταξύ των κερδισμένων και αυτής της ημέρας. Πολύ μεγάλος ο όγκος συναλλαγών, ξεπέρασε τις 973 χιλ. τεμάχια, αλλά είχε και ένα πακέτο 200 χιλ. τεμαχίων. Πήγε μέχρι και τα 4,0750 ευρώ και στο +17,95%, αλλά τελικά έκλεισε στα 3,71 ευρώ και στο +7,38%.

ΟΠΑΠ: Αρκετά δυνατός και σήμερα. Μετά το χθεσινό +10% σήμερα ενισχύθηκε 5,66%.

VIOHALCO: Σε υψηλό 9 μηνών η μετοχή, με 4 συνεχόμενες ανοδικές και πλέον έχει περιορίσει τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 9,8%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Alpha Bank θετική. Αν εξαιρέσουμε βέβαια την Πειραιώς, που είχε και άλλους λόγους για να υποχωρήσει το προηγούμενο διάστημα, η Alpha Bank έχει σημαντικά μεγαλύτερες απώλειες έναντι των άλλων δύο συστημικών από την αρχή του έτους.

TITAN: Καλό το κλείσιμο και θα λέγαμε πως η δική του μεταβλητότητα ήταν σημαντικά μικρότερη έναντι άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Δεύτερο κλείσιμο πάνω από το κανάλι που συσσώρευε για καιρό και θέλουμε αυτό να παραμείνει και να απομακρυνθεί. Στα 11,86 ευρώ και στο -1%.

ΕΧΑΕ: Για αρκετή ώρα γινόταν «μάχη» αγοραστών-πωλητών γύρω από τα 2,90 ευρώ. Έκλεισε ακριβώς στα 2,90 ευρώ αμετάβλητη με υψηλό όγκο 418 χιλ. τεμαχίων. Χωρίς πακέτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Μεγάλοι οι όγκοι και πάλι στη μετοχή. Ο όγκος ανήλθε στις 219 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με μικρές απώλειες. Άλλες εποχές με τέτοιους όγκους πήγαινε στο +20%. Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν τέτοιοι μεγάλοι όγκοι και φυσικά δε μας πολυαρέσει αυτό.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με υψηλούς όγκους και σήμερα και με τους αγοραστές να απορροφούν την προσφορά με μεγάλες εντολές οδηγώντας τη μετοχή υψηλότερα. Στα 0,34 ευρώ και στο +6,92%.

CENTRIC: Χωρίς ιδιαίτερο όγκο πήγε και πάλι πάνω από τα 0,22 ευρώ αν και έμεινε με πωλητές στο κλείσιμο. Στα 0,2220 ευρώ και στο +7,25%. Η αποτίμηση στα 22,4 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Εκτίναξη όγκου στα 1,4 εκατ. ευρώ και κλείσιμο στο -6,56% με τους αγοραστές να ζητάνε στα 0,057 ευρώ 360 χιλ. τεμάχια.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική. Έχασε σήμερα 5,91% και έκλεισε στα 2,23 ευρώ.

ATTICA GROUP: Λόγω εμβολίου και προσδοκιών για τον τουρισμό, ενισχύονται οι εταιρείες που θα ευνοηθούν. Μαζί με τις αεροπορικές και οι ναυτιλιακές. Στα 0,8560 ευρώ και στο +10,31% με όγκο περίπου 50 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Δυνατή κίνηση και σήμερα και πλέον από την αρχή του έτους η μετοχή ενισχύεται κατά 31%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης