Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλλαξαν χέρια 2 τρισ. δολ. στις αγορές μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο της Pfizer

Άλλαξαν χέρια 2 τρισ. δολ. στις αγορές μετά την ανακοίνωση για το εμβόλιο της Pfizer
Πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 500 δισ. δολ. στις ΗΠΑ και 120 δισ. στην Ευρώπη σύμφωνα με ανάλυση του Reuters
Τα νέα για την σημαντική ανακάλυψη στον αγώνα για την εξεύρεση εμβολίου COVID-19 πυροδότησαν μία από τις υψηλότερες σε όγκο ημερήσιες συνεδριάσεις παγκοσμίως από το αποκορύφωμα της κρίσης της πανδημίας, σύμφωνα με πρώιμα στοιχεία που ανέλυσε το Reuters, όπου σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια άλλαξαν χέρια στις αγορές τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές επέλεξαν να ρισκάρουν στις αγορές μετοχών, συναλλάγματος και ομολόγων, αφότου η Pfizer ανακοίνωσε τα καλά νέα για το εμβόλιο, ενώ απομακρύνθηκαν από ασφαλή καταφύγια, όπως οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου , ιαπωνικά γιεν και ομόλογα με κορυφαία βαθμολογία.
Στις ΗΠΑ, πραγματοποιηθήκαν συναλλαγές αξίας περίπου 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα, σε μια από τις υψηλότερες σε όγκο συνεδριάσεις από τον Μάρτιο, όταν οι φόβοι των νέων lockdowns έπληξαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Στις αγορές της Ευρώπης διαπραγματεύτηκαν 120 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Οι μετοχές αξίας (value stocks), συνήθως εταιρείες που είναι πιο ευαίσθητες στους οικονομικούς κύκλους, σημείωσαν την καλύτερη απόδοση σε ημερησία βάση έναντι των μετοχών που στοχεύουν στη ανάπτυξη (growth-focused) στις ΗΠΑ.
Image
Ομόλογα και νομίσματα 

Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε στις αγορές ομολόγων και νομισμάτων, όπου οι όγκοι των συναλλαγών πλησίασαν αυτούς που παρατηρήθηκαν σε κλίμα πανικού τον Μάρτιο και ήταν διπλάσιες εκείνες του Απριλίου.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών για τα 33 ζεύγη νομισμάτων στο CLS ανήλθε τη Δευτέρα σε 627 δισ. δολάρια.
Ο μέσος ημερήσιος κύκλος εργασιών ήταν 707 δισεκατομμύρια δολ. τον Μάρτιο και 380 δισεκατομμύρια δολ. τον Απρίλιο.
Ο κύκλος εργασιών της αγοράς ομολόγων αυξήθηκε επίσης.
Σχεδόν 170.000 συμβόλαια άλλαξαν χέρια στα δημοφιλή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης γερμανικών ομολόγων και ξεπέρασαν, 1,5 φορά το μέσο όρο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Ο συνολικός τζίρος στα γερμανικά κρατικά ομόλογα τη Δευτέρα (10/11) ανήλθε σε σχεδόν 9 δισ. ευρώ (10,63 δισ. δολάρια), περισσότερο από τον μέσο όρο από τις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας συναλλαγών Marketaxess.
Image
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης