Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Fed και εμβόλιο συντρίβουν την αγορά ομολόγων - Επιβάλλεται στρατηγική επένδυσης σε μετοχές αξίας

Nomura: Fed και εμβόλιο συντρίβουν την αγορά ομολόγων - Επιβάλλεται στρατηγική επένδυσης σε μετοχές αξίας
Η Nomura προσφέρει μια άλλη ανάγνωση για την πορεία που έχουν λάβει οι αγορές
Στο φαινόμενο της… Αξίας εστιάζει η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Νοmura, αναφέροντας πως η χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed και τα καλά νέα από το πανδημικό μέτωπο αναμένεται να συντρίψουν την αγορά ομολόγων.
Πιο συγκεκριμένα, η Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 ήταν ημέρα των ρεκόρ.
Η ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από τη Pfizer προκάλεσε τεκτονικές αλλαγές, ωθώντας τη Wall Street σε νέα ύψη.

Σε αυτό το περιβάλλον, η Nomura προσφέρει μια άλλη ανάγνωση για την πορεία που έχουν λάβει οι αγορές.
Ειδικότερα, ο αναλυτής της ιαπωνικής επενδυτικής εταιρείας κάνει λόγο για τον μεγαλύτερο συντελεστή Momentum στην ιστορία σε ημερήσια βάση (-24,5%), με πολλές long θέσεις να γνωρίζουν την καταστροφή, ενώ ο συντελεστής Growth βίωσε τυπική απόκλιση από -7 έως -15, με τις short θέσεις να εκτοξεύονται.
Μιλώντας για τυπική απόκλιση, εάν κάποιος ρίξει μια ματιά στο αμερικανικό δεκαετές, μπορεί να διαπιστώσει πως η Δευτέρα 9 Νοεμβρίου ήταν μία από τις χειρότερες ημέρες του.
Σημειώνεται πως στη στατιστική, η τυπική απόκλιση (SD, εκπροσωπούμενη επίσης από το ελληνικό γράμμα σίγμα σ ή s) είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για να υπολογιστεί το ποσό της μεταβολής ή της διασποράς ενός συνόλου τιμών δεδομένων.
Μια χαμηλή τυπική απόκλιση υποδηλώνει ότι τα σημεία των δεδομένων τείνουν να είναι κοντά στο μέσο όρο (που ονομάζεται επίσης η αναμενόμενη τιμή) του συνόλου, ενώ μία υψηλή τυπική απόκλιση υποδεικνύει ότι τα στοιχεία απλώνονται πάνω από ένα ευρύτερο φάσμα των τιμών.


Έτσι, ύστερα από αυτήν την ιστορικών διαστάσεων έξαρση, είναι ασφαλής η αγορά μετοχών της Big Tech;
Σύμφωνα με τη Νοmura, η απάντηση είναι ένα ηχηρό όχι, καθώς τα σοκ λόγω Momentum συμβαίνουν σπάνια για μεμονωμένες περιπτώσεις και κλάδους - ειδικά στην περίπτωση μιας αγοράς που προσπαθεί να προβλέψει «αλλαγή πολιτικού καθεστώτος» προεξοφλώντας ανάπτυξη και πληθωρισμό.
(Σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται αναφορά στην αποτελεσματικότητα της δοκιμής των εμβολίων και στο ενδεχόμενο δυναμικής επανέναρξης της οικονομίας των ΗΠΑ.)
Στη συνέχεια, η Nomura χρησιμοποιεί το μοντέλο αποτίμησης Quant Insight για να αποκτήσει μια αίσθηση τι γίνεται με τα ETFs έναντι του τρέχοντος μακροοικονομικού περιβάλλοντος.
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Τέλος, μια γρήγορη ματιά στα τεχνικά στοιχεία της αγοράς αποκαλύπτει συστηματική τοποθέτηση και πωλήσεις ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου – τη Δευτέρα πωλήθηκαν ομόλογαν αξίας 22 δισεκ. δολ., ήτοι απομόχλευση long θέσεων στο 22%, από 60% προηγουμένως.
Εν ολίγοις, οι CTA είναι απίθανο να ασκήσουν πίεση στις συνεχιζόμενες επιθετικές πωλήσεις αμερικανικών ομολόγων τις επόμενες ημέρες - ακόμη και αν η απόδοση του δεκαετούς υπερβεί το 1,00%.
Τι θα μπορούσε να δώσει οικονομική ώθηση στο εξής;
Σύμφωνα με τη Nomura, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν η Fed και οι περιοριστικές πολιτικές για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Φυσικά, δεν υπάρχει δυνατότητα για την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής – κάτι που θα ισοπεδώσει τις καμπύλες των αμερικανικών ομολόγων.
Άρα επενδύουμε σε Value…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης