Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – MSCI και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – MSCI και εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση και οι μετοχές που συνδέονται με τις αλλαγές στον MSCI είναι στο επίκεντρο. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις ίσως δώσουν κάποιο ενδιαφέρον και στη σημερινή συνεδρίαση. Οι αναλυτές περιμένουν υψηλό όγκο και σήμερα.

MOTOR OIL: Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό στην αγορά και η μετοχή αφαιρείται από τον MSCI Greece Standard. Έχει κάνει μεγάλους όγκους το τελευταίο διάστημα και το ερώτημα είναι τι θα κάνει στο τέλος του μήνα, όπου θα γίνει το rebalancing. Τι θα κάνουν και οι insiders που εδώ και καιρό «τσιμπολογούσαν» από τους πωλητές, οι οποίοι ρευστοποιούσαν με μανία; Υποχωρεί άνω του 3% στο άνοιγμα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ούτε τώρα επιβεβαιώθηκαν οι κάποιες αναφορές που υπήρχαν για είσοδο στον MSCI. Κρίμα, αυτοί χάνουν… Άφησαν την Ελλάδα με 3 μετοχές. Συμβαδίζει ο οίκος με τους ξένους επενδυτές οι οποίοι είναι πωλητές 10 μήνες τώρα και αναφερόμαστε στις καθαρές εκροές που δημοσιεύονται κάθε μήνα από το ΧΑ. Απώλειες άνω του 2% και για τη συγκεκριμένη μετοχή.

COCA COLA: Καλά πήγαν οι πωλήσεις και μάλλον ήταν κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών, ίσως και λίγο καλύτερες. Ενισχύεται άνω του 1% ο τίτλος.

ΤΙΤΑΝ: Αύριο τα δικά του αποτελέσματα και αναμένουν οι αναλυτές ότι θα πάει καλά παρά την πανδημία.

ΟΤΕ: Και αυτός δημοσιεύει αύριο. Η Eurobank περιμένει μείωση 2,4% στα προσαρμοσμένα EBITDA και εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 364 εκατ. ευρώ. Η Euroxx περιμένει αύξηση 22,5% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη (153,2 εκατ. ευρώ) βοηθούμενα από τα χαμηλότερα χρηματοοικονομικά και τις μικρότερες αποσβέσεις.

ΕΧΑΕ: Νέες πωλήσεις στη μετοχή άνω του 1,5% και συνδέονται με την διαγραφή της μετοχής από τον Small Cap.

ΕΛΠΕ:  Με άνοδο 4% λόγω εισόδου στον MSCI έστω και στον Small Cap. 

AUTOHELLAS: Οι συνολικές πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 6,8% και στα 149,1 εκατ. ευρώ λόγω από τη μία της μεγάλης υποχώρησης των βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων και της μεγάλης αύξησης των πωλήσεων μεταχειρισμένων. Οι πωλήσεις στόχου οχημάτων μάλλον ήταν αναμενόμενες. Τα EBITDA μειώθηκαν 25,5% και στα 43,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 46,1% και στα 12,1 εκατ. ευρώ από 22,5 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 13,2 εκατ. ευρώ από 40,5 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 230 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η καθαρή θέση υποχώρησε στα 251,8 εκατ. ευρώ. Δανεισμός και μισθώσεις είναι λίγο κάτω από 480 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μία μικρή αύξηση, αλλά τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν στα 119,4 εκατ. ευρώ από 40,1 εκατ. ευρώ, άρα ο καθαρός δανεισμός είναι μειωμένος (360 εκατ. ευρώ από 417,13 εκατ. ευρώ).

Θα πούμε πως η πορεία των κερδών δεν μας απασχολεί καθώς γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και εστιάζουμε στην απομόχλευση που πέτυχε η εισηγμένη. Ενσωματώνει όσα θα θέλαμε να δούμε σε πολλές εισηγμένες σε τέτοιες περιόδους. Διαγραμματικά έχει κόψει ανοδικά τον εκθετικό των 100 ημερών και πλησίασε χθες τον αντίστοιχο των 200. Μετά από ένα μαζικό ξεπούλημα που είδαμε στη μετοχή, αρχίζουμε να τη βλέπουμε ξανά με πιο θετική προοπτική. Εστιάζουμε στη διαγραμματική εικόνα.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Η πολύμηνη συσσώρευση φαίνεται πως τελειώνει και η μετοχή ξεφεύγει ανοδικά. Βέβαια θέλουμε καλό όγκο συναλλαγών και πιο δυνατούς αγοραστές. Στα 14,20 ευρώ με άνοδο 2,16% και τον πρώτο αγοραστή να είναι στα 13,90 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπιες ανοδικές τάσεις λίγο μετά το άνοιγμα και ξεχωρίζει η Alpha Bank και η Πειραιώς που χθες υποχώρησε σημαντικά.

AEGEAN: Δυνατή κίνηση στο ξεκίνημα. Στα 3,94 ευρώ και στο +6% με όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης