Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας δεσμεύεται για φιλικές προς την αγορά αλλαγές

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας δεσμεύεται για φιλικές προς την αγορά αλλαγές
Η Τουρκία θα υποστηρίξει αποφασιστικά την καταπολέμηση του πληθωρισμού και θα αυξήσει την ποιότητα των δημόσιων οικονομικών διατηρώντας τη δημοσιονομική πειθαρχία", δήλωσε ο Elvan
Την δέσμευση ώστε να εφαρμόσει φιλικές προς την αγορά αλλαγές και να βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον για διεθνείς και εγχώριους επιχειρηματίες, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ανακοίνωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών της Τουρκίας, Elvan σύμφωνα με την Daily Sabah.
Στις πρώτες παρατηρήσεις του από τότε που ορκίστηκε στο Κοινοβούλιο την Τρίτη 10/11/2020, ο Elvan είπε ότι η ενίσχυση των θεσμών είναι σημαντική και η δημοσιονομική πειθαρχία θα διατηρηθεί μέσω ρεαλιστικής διαχείρισης κινδύνων.
"Η Τουρκία θα υποστηρίξει αποφασιστικά την καταπολέμηση του πληθωρισμού και θα αυξήσει την ποιότητα των δημόσιων οικονομικών διατηρώντας τη δημοσιονομική πειθαρχία", δήλωσε ο νέος Υπουργός.
Η επόμενη περίοδος, πρόσθεσε, θα είναι μια περίοδος ανάκαμψης όπου οι επιπτώσεις της πανδημίας μειώνονται και δημιουργούνται νέες ευκαιρίες.
"Σε αυτό το πλαίσιο, ενώ ενισχύουμε τη μακροοικονομική σταθερότητα, θα επικεντρωθούμε σε ένα πρόγραμμα μετασχηματισμού φιλικό προς την αγορά που περιλαμβάνει μικρο μεταρρυθμίσεις", ανέφερε επίσης ο Elvan.
Είπε ότι θα αυξηθεί η προβλεψιμότητα στη νομοθεσία, ιδίως οι φορολογικοί κανονισμοί.
Ο Elvan, 58 ετών, αντικατέστησε τον Berat Albayrak, ο οποίος παραιτήθηκε αργά την Κυριακή επικαλούμενος ανησυχίες για την υγεία του και ο Πρόεδρος Erdogan έχτηκε επίσημα την παραίτηση του Berat Albayrak τη Δευτέρα 9/11.

Ενισχύεται η λίρα, μετά τη χαλάρωση των ορίων των συναλλαγών

Άνοδο 1% καταγράφει σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020  η τουρκική λίρα, μετά τη χαλάρωση των τραπεζικών ορίων στα swaps και σε άλλες συναλλαγές του τουρκικού νομίσματος, ένα βήμα που θα μπορούσε να καταστήσει τα τουρκικά περιουσιακά στοιχεία πιο ελκυστικά για τους ξένους επενδυτές, που έχουν μειώσει σημαντικά τις συμμετοχές τους τα τελευταία χρόνια.
Στο πρώτο αποφασιστικό βήμα που ελήφθη, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ηγεσία στην κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών, η ρυθμιστική αρχή ης BDDK αύξησε τα όρια για τις ανταλλαγές, τις προθεσμίες και στα call options της λίρας στις τράπεζες, χαρακτηρίζοντας την κίνηση, ως ένα βήμα προς την ομαλοποίηση.
Τα όρια αυξήθηκαν στο 5% των τραπεζικών ιδίων κεφαλαίων, από 2%, για συναλλαγές 7 ημερών, έως 10% από 5% για 30 ημέρες και στο 30% από 20% για συναλλαγές 12μηνης λήξης.
Η λίρα είναι μακράν το νόμισμα με τη χειρότερη επίδοση στις αναδυόμενες αγορές φέτος (2020).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης