Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τα ΕΛΠΕ στο +6% μετά την είσοδο της μετοχής στο Small Cap του MSCI – Αυξημένος ο όγκος συναλλαγών

tags :
Τα ΕΛΠΕ στο +6% μετά την είσοδο της μετοχής στο Small Cap του MSCI – Αυξημένος ο όγκος συναλλαγών
Η μετοχή στις 29/10 κατέγραψε νέο χαμηλό στα 4,07 ευρώ το οποίο ήταν χαμηλότερο από εκείνο που είχε γράψει στο ξέσπασμα της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο
Μεταξύ των εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που ξεχωρίζουν σήμερα είναι και η μετοχή των ΕΛΠΕ με άνοδο άνω του 6% και υψηλό όγκο συναλλαγών.
Ο οίκος MSCI στη χθεσινή ανακοίνωση για την αναδιάρθρωση των δεικτών, συμπεριέλαβε τη μετοχή στο Small Cap μαζί με τη Motor Oil η οποία αφαιρέθηκε από τον MSCI Greece Standard.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ, ενισχύεται 6,7% και είναι στα 5,01 ευρώ με όγκο 145 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,53 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως για το τρίτο τρίμηνο τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων αλλά το νέο lockdown περιορίζει την ορατότητα στο τέταρτο τρίμηνο.
Σημειώνεται πως η μετοχή στις 29/10 κατέγραψε νέο χαμηλό στα 4,07 ευρώ το οποίο ήταν χαμηλότερο από εκείνο που είχε γράψει στο ξέσπασμα της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου επίσης ευνοεί τον όμιλο, ο οποίος έγραψε μεγάλες ζημιές λόγω της κατάρρευσης των τιμών τους προηγούμενους μήνες.
«Κλειδί» είναι η βελτίωση των περιθωρίων διύλισης τα οποία έφτασαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και άρχισαν να καταγράφουν τον περασμένο Οκτώβριο μικρή βελτίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης