Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο θρυμματισμός της Δημοκρατίας, οι αμερικανικές εκλογές, η εποχή Biden και η λογοκρισία στο διαδίκτυο

Ο θρυμματισμός της Δημοκρατίας, οι αμερικανικές εκλογές, η εποχή Biden και η λογοκρισία στο διαδίκτυο
Ο Bill Russo, αναπληρωτής διευθυντής επικοινωνίας στην ομάδα Τύπου της καμπάνιας του Biden, έγραψε στο Twitter ότι το Facebook «θρυμματίζει τον ιστό της δημοκρατίας μας» - Για το θέμα της λογοκρισίας όμως ουδείς μιλάει
Οι εκκλήσεις κορυφαίων Δημοκρατικών για αυξημένη ιδιωτική λογοκρισία στα κοινωνικά μέσα και στο Διαδίκτυο ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών εκλογών αλλά όπως φαίνεται θα συνεχιστούν και στην μετα Trump περίοδο αναφέρει με άρθρο του το Zerohedge.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Biden ζήτησε τη λογοκρισία, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού της κριτικής του προέδρου Trump για την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου.
Τώρα, λίγο μετά τις εκλογές, ένας από τους κορυφαίους βοηθούς του Biden εντείνει τις εκκλήσεις για καταστολή στο Facebook 
στις απόψεις που θεωρεί παραπλανητικές των χρηστών.

Ο θρυμματισμός της Δημοκρατίας (;) από το Facebook

Ο Bill Russo, αναπληρωτής διευθυντής επικοινωνίας στην ομάδα Τύπου της καμπάνιας του Biden, έγραψε στο Twitter αργά τη Δευτέρα 9/11 ότι το Facebook «θρυμματίζει τον ιστό της δημοκρατίας μας» επιτρέποντας την κοινή χρήση τέτοιων απόψεων.
Ο Russo έγραψε επίσης ότι «αν νομίζατε ότι η παραπληροφόρηση στο Facebook ήταν πρόβλημα κατά τη διάρκεια των εκλογών μας, απλώς περιμένετε μέχρι να δείτε πώς καταστρέφει τον ιστό της δημοκρατίας μας τις επόμενες ημέρες».
Ο Russo αντιτάχθηκε στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με το Twitter, το Facebook δεν αντιτάχθηκε σε δηλώσεις που θεωρούσε ότι αυτός και η εκστρατεία του ως "παραπλανητικές".
Ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα:
«Ζητήσαμε από το Facebook για πάνω από ένα χρόνο να είμαστε σοβαροί για αυτά τα προβλήματα. Η δημοκρατία μας είναι στο προσκήνιο. Χρειαζόμαστε απαντήσεις.»
Image
Για όσους από εμάς στην κοινότητα του ελεύθερου λόγου, αυτές οι προειδοποιήσεις αν μη τι άλλο μοιάζουν με απειλές.
Παρατηρήσαμε απίστευτες καταχρήσεις πριν από τις εκλογές στο Twitter που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε μια αληθινή ιστορία στο New York Post σχετικά με τον Hunter Biden .
Συγκεκριμένα, κανείς στο στρατόπεδο του Biden (συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Biden) δεν πίστευε ότι ήταν απειλή για τη δημοκρατία μας να μπλοκάρει το ρεπορτάζ στο Twitter (ενώ αργότερα παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος).

«Η Κίνα είχε δίκιο»

Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι το πώς οι φιλελεύθεροι έχουν αγκαλιάσει τη λογοκρισία και μάλιστα δήλωσαν ότι «η Κίνα είχε δίκιο» στους ελέγχους του Διαδικτύου.
Πολλοί δημοκράτες επέστρεψαν στην ψεύτικη αφήγηση ότι η πρώτη τροποποίηση δεν ρυθμίζει τις ιδιωτικές εταιρείες, επομένως αυτό δεν είναι επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης.
Η ελευθερία του λόγου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα που δεν βασίζεται αποκλειστικά στην πρώτη τροποποίηση.
Η λογοκρισία από εταιρείες Διαδικτύου είναι μια απειλή που συζητείται εδώ και πολύ καιρό από τους υποστηρικτές της ελεύθερης έκφρασης.
Κάποιοι μπορεί να αγκαλιάσουν πρόθυμα τους εταιρικούς ελέγχους ομιλίας, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί άρνηση της ελευθερίας του λόγου.

«Αυθεντισμός στο Διαδίκτυο»

Η εναλλακτική λύση που προτείνει ο αρθρογράφος του Zerohedge είναι ο «αυθεντισμός στο Διαδίκτυο» - χωρίς λογοκρισία.
Εάν οι εταιρείες κοινωνικών μέσων επέστρεψαν στον αρχικό τους ρόλο, δεν θα υπήρχε ολισθηρή κλίση πολιτικής προκατάληψης.
θα είχαν το ίδιο καθεστώς με τις τηλεφωνικές εταιρείες.
Δεν χρειαζόμαστε εταιρείες για να μας προστατεύουν από επιβλαβείς ή «παραπλανητικές» σκέψεις.
Η λύση στην κακή ομιλία είναι περισσότερη ομιλία, όχι εγκεκριμένη ομιλία.
Εάν η Pelosi ζητούσε να διακοπούν οι τηλεφωνικές κλήσεις για να σταματήσει τους ανθρώπους να λένε ψευδή ή παραπλανητικά πράγματα, το κοινό θα ήταν εξοργισμένο.
Το Twitter εξυπηρετεί την ίδια επικοινωνιακή λειτουργία - επιτρέπει απλώς χιλιάδες άτομα να συμμετέχουν σε τέτοιες ψηφιακές ανταλλαγές απόψεων. 
Τα σχόλια του Russo αντικατοπτρίζουν τα σχόλια άλλων Δημοκρατών που αναζητούν μεγαλύτερη λογοκρισία.
Ο γερουσιαστής Jacky Rosen προειδοποίησε τους CEOS ότι «δεν κάνετε αρκετά» για να αποτρέψετε «παραπληροφόρηση, θεωρίες συνωμοσίας και ρητορική μίσους στις πλατφόρμες σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης