Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία καλεί τις ΗΠΑ να επικεντρωθούν σε περιφερειακά, διεθνή ζητήματα αντί για θρησκευτικά

Η Τουρκία καλεί τις ΗΠΑ να επικεντρωθούν σε περιφερειακά, διεθνή ζητήματα αντί για θρησκευτικά
Το τουρκικό υπουργείο κάλεσε περαιτέρω τις ΗΠΑ «να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ξενοφοβίας, της ισλαμοφοβίας και των εγκλημάτων μίσους»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε περιφερειακά και διεθνή θέματα μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον παρά σε θρησκευτικά θέματα, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη 11/11 σύμφωνα με την Daily Sabah.
Η αντίδραση της Άγκυρας ακολουθεί την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo θα επισκεφθεί την Τουρκία «για να συζητήσει θρησκευτικά θέματα στην Τουρκία και την περιοχή και να προωθήσει την ισχυρή στάση μας για τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο».
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Pompeo θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Έλληνα Ορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατά την επίσκεψή του.
«Οι δηλώσεις που χρησιμοποιούνται στην ανακοίνωση της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας είναι εξαιρετικά αδιάκριτες», δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Διευκρίνισε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ειδικά τα τελευταία 20 χρόνια όσον αφορά τη θρησκευτική ελευθερία.
Λέγοντας ότι δεν φαίνεται να βλάπτεται ένας ξένος πολιτικός που έρχεται μαζί με θρησκευτικούς ηγέτες στις χώρες που επισκέπτονται, το υπουργείο πρόσθεσε ότι οι ξένοι επισκέπτες ήταν πάντα σε θέση να συναντηθούν με εκπροσώπους διαφόρων κοινοτήτων όπως θέλουν.

Τουρκία: «Σε δεινή θέση οι Μουσουλμάνοι»

«Ενώ οι θρησκευτικές μειονότητες σε όλο τον κόσμο, ιδίως οι μουσουλμάνοι, πραγματοποιούν τη λατρεία τους σε δυσμενείς συνθήκες ή υπό απειλές, οι μη μουσουλμάνοι στη χώρα μας μπορούν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα ελεύθερα», πρόσθεσε η δήλωση.
Το τουρκικό υπουργείο κάλεσε περαιτέρω τις ΗΠΑ «να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ξενοφοβίας, της ισλαμοφοβίας και των εγκλημάτων μίσους».
Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία εξέφρασε την αντίδρασή της στις αμερικανικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης