Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόεδρος Μεξικού: Δεν είμαστε αποικία των ΗΠΑ - Δεν θα συγχαρώ ακόμα τον Biden

Πρόεδρος Μεξικού: Δεν είμαστε αποικία των ΗΠΑ - Δεν θα συγχαρώ ακόμα τον Biden
Ο Andrés Manuel López Obrador δεν συγχαίρει προς το παρόν τον Joe Biden
Ο πρόεδρος του Μεξικού αποτελεί έναν από τους λίγους ηγέτες μεγάλων χωρών που δεν έχει συγχαρεί τον Joe Biden για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι ήταν πολύ νωρίς και ότι η χώρα του δεν είναι «αποικία».
Ο Andrés Manuel López Obrador, ο οποίος κατηγόρησε τους αντιπάλους του για εκλογική απάτη στις ήττες του το 2006 και το 2012, λέει ότι δεν υποστηρίζει καμία πλευρά στις εκλογές των ΗΠΑ και θα περιμένει έως ότου εκπληρωθούν οι νομικές διαδικασίες στην ψηφοφορία.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε αναγνώριση μιας κυβέρνησης που δεν έχει ακόμη συσταθεί νόμιμα», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν εξαρτάται από εμάς, αυτός είναι ο παρεμβατισμός».
Ο López Obrador δεν έδειξε δισταγμό να συγχαρεί τους νικητές των προεδρικών εκλογών του 2019 στη Βολιβία, οι οποίες αργότερα ακυρώθηκαν για παρατυπίες.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος έχει απειλήσει επανειλημμένα να βλάψει οικονομικά το Μεξικό εάν δεν περιορίσει την παράνομη μετανάστευση, αρνήθηκε να δεχτεί την ήττα του και κίνησε αγωγές για να πιέσει ισχυρισμούς για εκλογική απάτη.
Οι κρατικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν διαπιστώνουν σημαντικές παρατυπίες.
Ενώ ήταν στην αντιπολίτευση, ο López Obrador παρομοίασε τον Trump με τον Αδόλφο Χίτλερ και δεσμεύτηκε να τον βάλει «στη θέση του» εάν εκλεγεί.
Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από σχεδόν δύο χρόνια, προσπαθεί να αποφύγει τη σύγκρουση με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Η στάση του για τις αμερικανικές έχει αναστατώσει ανθρώπους στο κόμμα του, αλλά ο López Obrador εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις για το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης