Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης – Ενημερώνει για την επιδημία του κορωνοϊού – Σφοδρή αντιπαράθεση με Τσίπρα

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης – Ενημερώνει για την επιδημία του  κορωνοϊού – Σφοδρή αντιπαράθεση με Τσίπρα
Με φόντο το γενικό lockdown και την έξαρση της επιδημίας
Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα αναμένεται σήμερα Πέμπτη 12/11 στη Βουλή όπου ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.
Με φόντο το γενικό lockdown αλλά και την έξαρση της επιδημίας που έχει φέρει στα όρια του το ΕΣΥ, ο κ.Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο τι έχει πράξει και τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση έτσι ώστε να διαχειριστεί το σφοδρό β’ κύμα της επιδημίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξοπολύσει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, καταλογίζοντας της ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από το τέλος του πρώτου κύματος έως σήμερα, αδράνησε και δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων αλλά και για την καλύτερη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.
Τη συζήτηση, που θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, θα ανοίξει λίγο μετά τις 11:00 το πρωί ο πρωθυπουργός, και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.
Ακολούθως, θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, θα δευτερολογήσουν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συζήτηση θα κλείσει με τριτολογία του πρωθυπουργού.
Βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, αναμένεται να δοθεί άπλετος χρόνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης