Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιορισμένες απώλειες με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιορισμένες απώλειες με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές. Το βλέμμα θα είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των Τιτάν και ΟΤΕ. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες και η πορεία τους θα μας επηρεάσει. Τα νέα περιοριστικά μέτρα και η πορεία των κρουσμάτων, οδηγεί σε εκτίμηση για παράταση του lockdown, η οποία αν επιβεβαιωθεί θα δημιουργήσει περαιτέρω πίεση στα αποτελέσματα των εταιρειών.

Το ΧΑ άνοιξε με απώλειες αλλά ήπιες και στις 655 μονάδες, αλλά με διαθέσεις προσέγγισης των 650 μονάδων. Ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά Ελλάκτωρ και Τιτάν.

TITAN: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα και φαίνεται πως είναι ανάλογα ίσως και λίγο καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Εστιάζουμε στη βελτίωση των ταμειακών ροών, οι οποίες έφεραν μείωση του καθαρού δανεισμού. Χαμηλός ο δείκτης p/bv και κατά την ταπεινή μας άποψη η αποτίμηση πρέπει να βελτιωθεί.

Η ανοδική διαφυγή φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη και αν βοηθήσει το γενικότερο κλίμα η μετοχή θα μπορούσε να δει καλύτερα επίπεδα τιμών. Στα 12,12 ευρώ και στο +1% στο ξεκίνημα.

OTE: Πωλήσεις στο εννεάμηνο 2,86 δισ. ευρώ μειωμένες μόλις κατά 0,1% και προσαρμοσμένο EBITDA μετά από μισθώσεις 1,02 δισ. ευρώ από 1 δισ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 380 εκατ. ευρώ από 286,5 εκατ. ευρώ βελτιωμένα κατά 32,5%. Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός μειώθηκε 12,7% στα 1,03 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση η αμοιβή των μετόχων το 2020 αναμένεται να ανέλθει στα 400 εκατ. ευρώ σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, παρά τα επίπεδα ρεκόρ των εκτιμώμενων πληρωμών για άδειες φάσματος και τα έξοδα αναδιοργάνωσης. Αναμένουμε την τηλεδιάσκεψη στο κλείσιμο της αγοράς, προκειμένου να δούμε τι θα ειπωθεί για το έκτακτο μέρισμα.

COCA COLA: Σύμφωνα με τα πρωινά δελτία των ΑΧΕ, η διοίκηση ενημέρωσε στην τηλεδιάσκεψη για βελτίωση του περιθωρίου EBIT στο δεύτερο εξάμηνο λόγω κινήσεων για μείωση κόστους κατά 20 εκατ. ευρώ αλλά και μείωση του όγκου των πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο. Η διοίκηση ανέφερε επίσης πως περιμένει τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) να κινηθούν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίες κάνουν λόγο για 602 εκατ. ευρώ. Μικρή άνοδο για τη μετοχή στο ξεκίνημα με καλό όγκο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εντολή αγοράς 50 χιλ. τεμαχίων στο +3% στην προσυνεδρίαση, η οποία λίγο πριν το άνοιγμα πήγε στο +2,3% και στα 1,41 ευρώ. Δεν έμεινε πάντως ολόκληρη μέχρι το άνοιγμα, αλλά η μετοχή άνοιξε εκεί. Υπάρχουν δημοσιεύματα για την επόμενη μέρα και κάνουν λόγο για διοικητικές εξελίξεις και αυξάνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στον τίτλο.

ΟΠΑΠ: Απώλειες άνω του 3% στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρούν όλες και με απώλειες άνω του 1,5%. Λίγα λεπτά αργότερα βελτίωσαν κάπως την εικόνα τους βοηθώντας το γενικό δείκτη.

ATTICA GROUP: Νέα ανοδική κίνηση αλλά με χαμηλό όγκο και τους πωλητές να είναι λίγο πιο κάτω από την τιμή των 0,94 ευρώ που έγινε η τελευταία πράξη. Έχουν προηγηθεί τρεις ανοδικές συνεδριάσεις.

MOTOR OIL: Στα 10 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα.

CENERGY: Υποχωρεί άνω του 3% αλλά έχει δώσει μεγάλη κίνηση το προηγούμενο διάστημα. Υπάρχουν πληροφορίες για deal, αλλά πρέπει να απαντήσει η διοίκηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankignews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης