Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Στα 14,70 ευρώ η τιμή στόχος για ΟΤΕ, με σύσταση αγορά

Eurobank Equities: Στα 14,70 ευρώ η τιμή στόχος για ΟΤΕ, με σύσταση αγορά
Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων
Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities παραμένει η μετοχή του ΟΤΕ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 9μήνου του 2020.
Η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 14,70 ευρώ, με τη σύσταση να παραμένει σε αγορά (buy).
Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 2,8 δισ. ευρώ και τα EBITDA στα 1,01 δισ. ευρώ.
Επίσης, ο Όμιλος κατέγραψε αρνητική φορολογία εισοδήματος στα 56,6 εκατ. το γ’ τρίμηνο του 2020, σε σχέση με την επιβάρυνση 34,1 εκατ. το γ’ τρίμηνο του 2019, αντανακλώντας τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις που σχετίζονται με την συμφωνία πώλησης της Telekom Romania.
Ειδικότερα, η πώληση της Telekom Romania θα βοηθήσει τον όμιλο να αποκρυσταλλώσει την αξία του, σύμφωνα με την Eurobank Equities, καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια αρκετά αξιοπρεπή αποτίμηση και σίγουρα υψηλότερη από τις περισσότερες εκτιμήσεις της αγοράς.
Όπως και στην περίπτωση της Αλβανίας, τα καθαρά έσοδα από την πώληση (μετά την αναδιάρθρωση που απαιτείται για το διαχωρισμό των κινητών / σταθερών λειτουργιών, αμοιβές σε συμβούλους κ.λπ.) θα διανεμηθούν στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή ειδικού μερίσματος, μεταφράζοντας σε επιπλέον απόδοση 3-4%, σύμφωνα με την Eurobank Equities.
Τέλος, η Eurobank Equities διατύπωσε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των μεγεθών του ΟΤΕ:
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης