Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Η Τουρκία στην 5η θέση κατάταξης στην Ευρώπη για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2020

tags :
Anadolu: Η Τουρκία στην 5η θέση κατάταξης στην Ευρώπη για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2020
Ο Ανώτερος Αναλυτής Ενέργειας Heymi Bahar είπε πως παρατηρήθηκε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του COVID-19, «τα έργα αιολικής ενέργειας δεν έχουν σταματήσει στην Τουρκία»
Στην πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα καταταγεί στην πέμπτη θέση της Ευρώπης, δεδομένου της αύξησης της ικανότητας της χώρας στην ανανεώσιμη ισχύ της για το 2020, προχωρά το δίκτυο Anadolu (AA) την Πέμπτη 12/11, το οποίο δημοσιεύει δεδομένα από τη Διεθνή έκθεση για την Ενέργεια (IEA) «Renewables 2020» που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο 2020.
Στην έκθεση αναφέρεται επίσης πως η Τουρκία αναμένεται να προσθέσει 22,2 gigawatts (GW) έως το 2025 και να φθάσει τα 66,8 GW στο τέλος του 2019.
Από αυτό το σύνολο, η υδροηλεκτρική ενέργεια παρήγαγε 28,5 GW, ενώ ο αέρας παρήγαγε 7,58 GW και ηλιακή 6 GW.
Η γεωθερμία, η βιοενέργεια και άλλες πηγές αντιπροσώπευαν τα υπόλοιπα 2,52 GW.
Η ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας της Τουρκίας άρχισε να αυξάνεται σημαντικά μετά το 2008, όταν η συνολική εγκατεστημένη ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας ήταν 14,3 GW γράφει η Daily Sabah.
Η έκθεση προβλέπει ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί με σημαντικό ρυθμό.
Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (2020), η ανανεώσιμη ενέργεια στην Τουρκία αναμένεται να φτάσει τα 47,3 GW με αύξηση περίπου 1,1 GW υδροηλεκτρικής ενέργειας και σχεδόν 900 μεγαβάτ (MW) αιολικής ενέργειας.
Ο Ανώτερος Αναλυτής Ενέργειας του IEA Heymi Bahar είπε στην AA πως παρατηρήθηκε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του COVID-19, «τα έργα αιολικής ενέργειας δεν έχουν σταματήσει στην Τουρκία».
Εξήγησε ότι το Σχέδιο Στήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Τουρκίας (YEKDEM), το οποίο επρόκειτο να λήξει στο τέλος του έτους (2020), ώθησε τους επενδυτές να ολοκληρώσουν τα έργα τους μέχρι το τέλος του έτους.
Τα έργα στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εγγύηση αγοράς 10 ετών που ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του ανανεώσιμου ενεργειακού πόρου που χρησιμοποιείται.
Η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να παρατείνει την περίοδο YEKDEM έως τις 31 Ιουνίου 2021, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης