Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: H EE είναι έτοιμη για επιπλέον κυρώσεις στη Λευκορωσία μετά τον θάνατο διαδηλωτή

Κομισιόν: H EE είναι έτοιμη για επιπλέον κυρώσεις στη Λευκορωσία μετά τον θάνατο διαδηλωτή
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε 55 άτομα που είναι υπεύθυνα για βίαιη καταστολή και εκφοβισμό και είναι έτοιμη να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις
Έτοιμη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις στη Λευκορωσία εάν η κυβέρνηση δεν σταματήσει τη βία και δεν ξεκινήσει έρευνα για όλες τις καταχρήσεις βίας εναντίον διαδηλωτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισόν, Stano την Παρασκευή 13/11/2020 σε δήλωσή του που έγινε στο πλαίσιο του πρόσφατου θανάτου διαδηλωτή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, 31χρονος διαδηλωτής, σκοτώθηκε σε συγκρούσεις στη Λευκορωσία αργά την Τετάρτη 10/11.
Το υπουργείο Υγείας της Λευκορωσίας επιβεβαίωσε τον θάνατό του ενώ μια επιτροπή ξεκίνησε έρευνα.
«Αναμένουμε από τις αρχές να τερματίσουν τη βία και τις διώξεις, να απελευθερώσουν αμέσως και άνευ όρων όλα τα αυθαιρέτως κρατούμενα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κρατουμένων, να διερευνήσουν πλήρως και με διαφάνεια όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να καταστήσουν τους υπεύθυνους υπόλογους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις σε 55 άτομα που είναι υπεύθυνα για βίαιη καταστολή και εκφοβισμό και είναι έτοιμη να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις» δήλωσε ο Stano.
Μαζικές διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Λευκορωσία από τις προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο (2020).
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Πρόεδρος Lukashenko κέρδισε το 80,1% των ψήφων.
Παρά ταύτα, η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι η Svetlana Tsikhanouskaya αποτελεί την νικήτρια των εκλογών κατηγορώντας τον Lukashenko για νοθεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης