Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το trend της Κίνας, στο A (high) η αξιολόγηση

tags :
DBRS: Αναβαθμίζεται σε σταθερό το trend της Κίνας, στο A (high) η αξιολόγηση
Η DBRS Morningstar αναβαθμίζει το trend της Κίνας
Σε σταθερό αναβάθμισε -από αρνητικό- το trend (προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου) της Κίνας η DBRS Morningstar, διατηρώντας στο Α (high) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα.
Όπως αναφέρει ο καναδικός οίκος αξιολόγησης, η δράση αντικατοπτρίζει την άποψη της DBRS για την προθυμία, την ικανότητα και τη σχετική αποτελεσματικότητα των κινεζικών αρχών να διαχειρίζονται τους κινδύνους που συνδέονται με τη μέτρια αύξηση της μόχλευσης, τις εμπορικές εντάσεις και πιο τη διαχείριση της οικονομίας μέσω της αναταραχής που προκαλείται από την πανδημία COVID19.
Η DBRS Morningstar θεωρεί ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα παραμένουν επαρκώς αντισταθμισμένοι από τα οικονομικά αποθέματα της Κίνας, τα οποία περιορίζουν τον κίνδυνο.
Η αποτελεσματικότητα της Κίνας στον περιορισμό του COVID-19 της επιτρέπει να επιστρέψει σε προ-κρίσης επίπεδα πολύ νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία, με το ΔΝΤ να υπολογίζει την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ σε 1,8% το 2020 και 8,3% το 2021.
Αν και η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία με αύξηση στο ΑΕΠ του 2020, η χαμηλότερη ανάπτυξη και τα υψηλότερα ελλείμματα θα οδηγήσουν σε αύξηση του διόγκωση του δημόσιου χρέους, από 52,6% το 2019 σε 61,7% το 2020.
Οι βαθμολογίες της Κίνας αντικατοπτρίζουν τη μεγάλη και διαφοροποιημένη οικονομία της, τον ισχυρό εξωτερικό ισολογισμό, το μέτριο δημόσιο χρέος και τις υψηλές εγχώριες αποταμιεύσεις.
Η Κίνα είναι ο κορυφαίος έμπορος στον κόσμο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία με ΑΕΠ 14,3 τρισεκ. δολαρίων και αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας ανάπτυξης -είναι επίσης καθαρός πιστωτής.
Δεκαετίες ταχείας αύξησης του εισοδήματος έχουν δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες καταναλωτικές αγορές στον κόσμο.
Ωστόσο, οι αξιολογήσεις της Κίνας περιορίζεται από διαρθρωτικές πιστωτικές προκλήσεις.
Η κυριότερη πολιτική πρόκληση της Κίνας παραμένει η ανάγκη να μετατοπιστεί το αναπτυξιακό της μοντέλο από την υπερβολική εξάρτηση των επενδύσεων έντασης πίστωσης στην εγχώρια κατανάλωση και τις υπηρεσίες.
Ενώ η κυβέρνηση έχει σημειώσει κάποια πρόοδο όσον αφορά την εξισορρόπηση και την απομόχλευση, οι οικονομικές αδυναμίες εξακολουθούν να απαιτούνται συνεχείς προσπάθειες για περιορισμό της μόχλευσης και μείωση των ελλειμμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης