Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τέλος στα βενζινοκίνητα και ντίζελ αυτοκίνητα από το 2030 βάζει ο Johnson

Βρετανία: Τέλος στα βενζινοκίνητα και ντίζελ αυτοκίνητα από το 2030 βάζει ο Johnson
Ο τερματισμός της πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ θα σηματοδοτήσει μια τεράστια μεταβολή στην αγορά αυτοκινήτων
Την είσοδό της σε μια νέα εποχή χωρίς βενζινοκίνητα και ντίζελ αυτοκίνητα σηματοδοτεί η Βρετανία καθώς από το 2030 δεν θα πωλούνται τέτοια καινούργια αυτοκίνητα.
Την ανακοίνωση θα κάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson την επόμενη εβδομάδα γεγονός που θα απαγορεύσει την πώληση τους, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, όπως ανέφερε δημοσίευμα των Financial Times.
Η Βρετανία είχε αρχικά προγραμματίσει να απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ από το 2040, ως μέρος των προσπαθειών για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, και τον Φεβρουάριο ο Johnson το μετέφερε για το 2035.
Αναφερόμενος σε μη αναγνωρισμένα στοιχεία της βιομηχανίας και της κυβέρνησης, οι FT ανέφεραν ότι ο Johnson σκοπεύει τώρα να ορίσει τελικά στο 2030 σε μια ομιλία για την περιβαλλοντική πολιτική που αναμένεται να δώσει την επόμενη εβδομάδα.
Το BBC ανέφερε παρόμοιο σχέδιο νωρίτερα το Σάββατο, χωρίς να δώσει καμία πηγή.
Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές ή το περιεχόμενο της επικείμενης ομιλίας του.
Οι FT δημοσίευσαν, ότι το νέο χρονοδιάγραμμα δεν αναμένεται να εφαρμοστεί σε ορισμένα υβριδικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ένα μείγμα ηλεκτρικής πρόωσης και ορυκτών καυσίμων και θα μπορούσαν να πωληθούν μέχρι το 2035.
Ο τερματισμός της πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης και ντίζελ θα σηματοδοτήσει μια τεράστια μεταβολή στην αγορά αυτοκινήτων της Βρετανίας.
Τα στοιχεία της βιομηχανίας δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα με βενζίνη και ντίζελ (πετρέλαιο) αντιπροσώπευαν το 73,6% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων μέχρι στιγμής φέτος, ενώ μόλις το 5,5% των πωλήσεων αφορούσαν καθαρά ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία είναι συνήθως πιο ακριβά. Τα υβριδικά οχήματα διαφόρων τύπων αποτελούσαν τις υπόλοιπες πωλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης