Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ρουκέτες της Χαμάς χτύπησαν την πόλη Ασντοτ στα νότια της χώρας

Ισραήλ: Ρουκέτες της Χαμάς χτύπησαν την πόλη Ασντοτ στα νότια της χώρας
Το χτύπημα ήταν αντίποινα για τη δολοφονία το 2019 του Abu al Ata εξέχων στέλεχος της Χαμάς
Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν  σήμερα (15/11) από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ ως απάντηση για τη δολοφονία το 2019 ενός από τα σημαντικότερα στελέχη της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, του Baha Abu al Ata, στη Λωρίδα της Γάζας, περιοχή όπου κυβερνά η ισλαμιστική Χαμάς.
Σύμφωνα με το επιτελείο του ισραηλινού στρατού δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές ενώ η μία από τις ρουκέτες προκάλεσε την ενεργοποίηση των σειρήνων της αεράμυνας στην παραθαλάσσια πόλη Ασντότ, περίπου σαράντα χιλιόμετρα βόρεια από τη Λωρίδα της Γάζας.
"Το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος ενεργοποιήθηκε για την αναχαίτιση κατά τις προβλεπόμενες επιχειρησιακές διαδικασίες", σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διευκρίνισε ότι οι δύο ρουκέτες δεν αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα ενώ έπεσα σε ακατοίκητες περιοχές.
Οι νέες συγκρούσεις γίνονται στην επέτειο της δολοφονίας Ata, ο οποίος έιχε σκοτωθεί στις 12η Νοεμβρίου 2019 σε στοχευόμενο πλήγμα που έγινε με συντονισμό του στρατού και της υπηρεσίας αντικατασκοπίας (της Σιν Μπετ) στο διαμέρισμά του. Είχε επίσης σκοτωθεί η σύζυγός του.
Σε αντίποινα είχαν εκτοξευθεί τότε σχεδόν 200 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης