Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eustice (Βρετανία): Εξαντλείται ο χρόνος για τη συμφωνία του Brexit - Πρέπει να βιαστούμε

Eustice (Βρετανία): Εξαντλείται ο χρόνος για τη συμφωνία του Brexit - Πρέπει να βιαστούμε
Χωρίς συμφωνία τινάζεται στον αέρα η συμφωνία εμπορίου αξίας 1 τρισεκ. δολαρίων από δασμούς εισαγωγών
Πρέπει να υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit αυτήν την εβδομάδα, δήλωσαν οι υπουργοί της Βρετανίας και της Ιρλανδίας ενόψει της λήξης της μεταβατικής συμφωνίας της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Δεκεμβρίου.
Βρετανία και ΕΕ αγωνίζονται να συμφωνήσουν στους όρους της μελλοντικής τους σχέσης με το εμπόριο αλλά και άλλους τομείς να αποτελούν ακόμη εμπόδιο. Χωρίς συμφωνία, τινάζεται στον αέρα μια συμφωνία εμπορίου αξίας περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων από δασμούς εισαγωγών και αυστηρότερους κανόνες.
"Για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να είμαστε εντός της προθεσμίας. Πρέπει να προσπεράσουμε μερικά από τα δύσκολα εμπόδια και να δώσουμε μια λύση ώστε να έχουμε τουλάχιστον κάποιες σταθερές, αν θέλουμε να πετύχουμε μια συμφωνία", δήλωσε ο βρετανός υπουργός περιβάλλοντος George Eustice στο Sky News.
"Διαφορετικά, γίνεται αρκετά δύσκολο και αρχίζουμε να μην έχουμε χρόνο για να το εφαρμόσουμε", πρόσθεσε ο Eustice.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Simon Coveney επανέλαβε αυτή την αίσθηση του επείγοντος καθώς εξαντλείται ο χρόνος.
«Για να χρησιμοποιήσουμε αθλητική γλώσσα, αυτή είναι η εβδομάδα της δράσης. Πρέπει να σημειώσουμε μεγάλη πρόοδο αυτήν την εβδομάδα. Ας ελπίσουμε ότι θα επιλύσουμε τα μεγάλα ζητήματα, κατ 'αρχήν, αυτήν την εβδομάδα. Είναι δύσκολο αλλά εφικτό», δήλωσε ο Coveney στο Sky News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης