Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 11 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού – Πάνω από 1 εκατ. σε 6 ημέρες – Νέα περιοριστικά μέτρα

tags :
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 11 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού – Πάνω από 1 εκατ. σε 6 ημέρες – Νέα περιοριστικά μέτρα
Περισσότεροι από 246.000 οι νεκροί
Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνουν οι ΗΠΑ όσον αφορά την επιδημία του κορωοϊού καθώς μέσα σε 6 ημέρες καταγράφηκαν περισσότερα από 1 εκατομμύρια νέα κρούσματα.
Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 11 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, όταν στις 9/11 είχαν μόλις ξεπεράσει τα 10 εκατ. κρούσματα.
Αυξητικές όμως είναι οι τάσεις και στον αριθμό των θυμάτων, τα οποία έχουν ξεπεράσει τους 246.200.
Όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με ένα σφοδρότερο και βαρύτερο κύμα της επιδημίας.
Υπό αυτά τα δεδομένα μια σειρά από Πολιτείες λαμβάνουν νέα περιοριστικά μέτρα.
Στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, θα επιβληθούν εκ νέου περιοριστικού μέτρα από σήμερα Δευτέρα 16/11, ενώ στη Νέα Υόρκη οι αρχές επέβαλαν νέα μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια.
Τα σχολεία παραμένουν πάντως προς το παρόν ανοικτά.
Επίσης, οι Πολιτείες του Μίσιγκαν και της Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς στις συναθροίσεις, αποφασίζοντας το κλείσιμο των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων.
Μάλιστα στο Μίσιγκαν απαγορεύτηκαν τα δια ζώσης μαθήματα, έκλεισαν καζίνο, σινεμά και άλλα δημόσια γεγονότα ενώ περιορίζονται και οι συναθροίσεις καθώς επιτρέπονται συναντήσεις στα σπίτια με ανώτερο όριο τα 10 άτομα και εφόσον αυτά προέρχονται από δύο οικογένειες.
Αντίστοιχα μέτρα αποφάσισε και η Πολιτεία της Ουάσινγκτον, η οποία απαγορεύει για ένα μήνα τις υπηρεσίες σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και γυμναστήρια, καθώς και μια μείωση των ατόμων που μπορούν να είναι σε καταστήματα λιανεμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης