Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hancock (υπ.Υγείας Μ. Βρετανίας): Πριν τα Χριστούγεννα η διάθεση του εμβολίου της Pfizer

Hancock (υπ.Υγείας Μ. Βρετανίας): Πριν τα Χριστούγεννα η διάθεση του εμβολίου της Pfizer
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είπε ο υπ.Υγείας της Μ. Βρετανίας
Τη θέση ότι το εμβόλιο της Pfizer θα διατεθεί πριν τα Χριστούγεννα εφόσον αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές διατύπωσε ο υπουργός Υγείας της Μ. Βρετανίας, Matt Hancock.
«Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την εταιρεία.
Θα είμαστε έτοιμοι να το διαθέσουμε μόλις έρθει, θα είμαστε έτοιμοι από τις αρχές του Δεκεμβρίου (...), ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να το διαθέτουμε πριν από τα Χριστούγεννα» είπε σε δηλώσεις του στο BBC ο Hancock, ο οποίος ερωτηθείς για το πόσα εμβόλια θα χρειαστεί η Βρετανία, τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο αποτελεσματικά είναι στην πρόληψη της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.
Ωστόσο, ο Hancock ανέφερε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων στη Μ. Βρετανία δεν θα έχει εμβολιαστεί έως το ερχόμενο έτος.
«Ακόμη κι αν αυτό έρθει το ταχύτερο δυνατόν, η ευρεία πλειονότητα των ανθρώπων θα εμβολιαστεί, όπως αναμένουμε, το νέο έτος.
Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να μπορέσει να χορηγήσει το εμβόλιο αμέσως μόλις αυτό είναι διαθέσιμο» υπογράμμισε ο Βρετανός υπ.Υγείας, αναφέροντας πως «εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα για να κάνουμε τα Χριστούγεννα όσο πιο φυσιολογικά γίνεται».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος τέθηκε σε απομόνωση ύστερα από την επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ο Hancock είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης