Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία) - Κορωνοϊός: Είμαι σε καραντίνα αλλά νιώθω καλύτερα από ποτέ

Johnson (Βρετανία) - Κορωνοϊός: Είμαι σε καραντίνα αλλά νιώθω καλύτερα από ποτέ
Σημαντική εβδομάδα (16/11) για τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, καθώς φημολογείται μια νέα συμφωνία πριν από την τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ
«Καλύτερα από ποτέ» δηλώνει πως αισθάνεται Βρετανός πρωθυπουργός ο Boris Johnson και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να σταματήσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην οποία έχει τεθεί.
Την περασμένη Πέμπτη (12/11) ο Johnson είχε συνάντηση με ομάδα βουλευτών του Κόμματος των Συντηρητικών, συμπεριλαμβανομένου του Lee Anderson, ο οποίος διαγνώστηκε αργότερα με κορωνοϊό.
Το βράδυ της Κυριακής 15/11, έτσι, ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι μπαίνει σε καραντίνα, αν και δεν έχει κανένα σύμπτωμα, ενώ θα συνεχίσει να εργάζεται από το πρωθυπουργικό γραφείο στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
«Σήμερα ειδοποιήθηκα από την επιτροπή του Εθνικού Συστήματος Υγείας ότι πρέπει να μπω σε απομόνωση καθώς ήρθα σε επαφή με κάποιον που βγήκε θετικός στην COVID-19», έγραψε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:
«Δεν έχω συμπτώματα, αλλά ακολουθώ τους κανόνες και θα δουλέψω από το Νο10 καθώς θα συνεχίσω να ηγούμαι της προσπάθειας διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση».

Η περιπέτεια υγείας τον Μάρτιο (2020)

​Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε βρεθεί θετικός στον κοροωοϊό τον περασμένο Μάρτιο (2020), περνώντας μάλιστα τρεις νύχτες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «St Thomas» στο κεντρικό Λονδίνο.
Ο Johnson αντιμετώπιζε τότε πρόβλημα στην αναπνοή, λαμβάνοντας μεγάλες ποσότητες οξυγόνου.
Αν και δεν μπορεί να κάνει τεστ καθώς δεν έχει κάποιο σύμπτωμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός πρέπει να μπει ξανά σε καραντίνα, ωστόσο όπως διαβεβαίωσε τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, με μήνυμα που τους έστειλε, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, αυτό «δεν θα εμποδίσει τη δουλειά του».
«Τα καλά νέα είναι ότι τα τεστ του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνεχίζουν και βελτιώνονται.
Τα κακά νέα είναι ότι έχω σημαδευτεί», φέρεται να γράφει ο ίδιος προσθέτοντας:
«To απόγευμα έλαβα ένα mail που έλεγε ότι ήρθα σε επαφή με κάποιον (μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων), ο οποίος στη συνέχεια έδειξε θετικός στην COVID-19.
Έτσι πρέπει τώρα να απομονωθώ για 14 ημέρες.
Και θα το κάνω!
Έχει σημασία ότι όλοι ακολουθούσαμε τις οδηγίες για τις αποστάσεις - δείτε τη φωτογραφία στο Facebook.
Δεν έχει σημασία ότι νιώθω καλά - καλύτερα από ποτέ - ή ότι τα αντισώματα στον οργανισμό μου κάνουν πάρτι από την τελευταία φορά που είχα τη νόσο.
Οι κανόνες είναι κανόνες και είναι για να σταματήσουν την εξάπλωση της νόσου.
Αυτό θα με επιβραδύνει ή ούτως ή άλλως θα εμποδίσει τη δουλειά μου τις επόμενες μέρες;
Φυσικά και όχι.
Ναι, έχουμε την επισκόπηση των δαπανών και την ολοκληρωμένη επισκόπηση ασφάλειας και το μικρό θέμα των συνομιλιών της ΕΕ.
Αλλά έχουμε επίσης το Zoom (πλατφόρμα τηλεπικοινωνίας) και άλλα θαύματα».

Deal ή No Deal;

Σημειώνεται ότι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτή είναι μια σημαντική εβδομάδα (16/11) για τη Βρετανία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, καθώς φημολογείται μια νέα συμφωνία πριν από την τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.
Συνεχίζοντας, δε, στο μήνυμά του για τη μάχη κατά της πανδημίας, το οποίο ανέβασε τελικά στο twitter, ο  Johnson πρόσθεσε:
«Είμαι πιο σίγουρος από ποτέ ότι θα τερματίσουμε τα περιοριστικά μέτρα στις 2 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε την COVID-19.
Έχουμε δύο νέα επιστημονικά όπλα σε αυτή τη μάχη:
καλύτερα τεστ και την προοπτική έναρξης προγράμματος εμβολιασμού πριν από τα Χριστούγεννα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης