Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει την αγορά ζωικών προϊόντων από την Τουρκία

Η Σαουδική Αραβία αναστέλλει την αγορά ζωικών προϊόντων από την Τουρκία
Οι δύο χώρες διαφωνούν εδώ και αρκετά χρόνια για διάφορα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi
Η Σαουδική Αραβία, σε μια νέα απόφαση, ανέστειλε επίσημα την αγορά ζωικών προϊόντων από την Τουρκία, αναφέρουν Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κυβερνητικές δηλώσεις.
Οι πληροφορίες κοινοποιήθηκαν στην τουρκική εφημερίδα Dünya από τον εμπορικό σύμβουλο της πρεσβείας της Τουρκίας στο Ριάντ.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε εταιρείες εξαγωγής και συνδικάτα στην Τουρκία από το Υπουργείο Εμπορίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σαουδικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (SFDA) στις 15 Νοεμβρίου 2020, βοδινό, πρόβειο κρέας, λευκό κρέας, πουλερικά, προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, εναλλακτικά γάλακτος και γάλακτος, αυγά και μέλι, καθώς και όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με τη λίστα, δεν πρέπει να εισαχθούν από την Τουρκία στη Σαουδική Αραβία.
Πριν από την πρόσφατη επίσημη απόφαση, το βασίλειο είχε εμπλακεί σε ένα ημι-επίσημο εμπάργκο κατά των τουρκικών προϊόντων, παρά τις εκκλήσεις για τερματισμό της απαγόρευσης, καθώς τελικά θα έβλαπτε τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού κατά τη διάρκεια της απαιτητικής περιόδου COVID-19.
Οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Σαουδικής Αραβίας εντάχθηκαν στο παρελθόν σε ένα αυξανόμενο «μποϊκοτάζ» των τουρκικών εισαγωγών που πρότειναν επιχειρηματικοί ηγέτες και Σαουδάραβες στα κοινωνικά μέσα.
Οι δύο χώρες διαφωνούν εδώ και αρκετά χρόνια για διάφορα περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στο Σαουδικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη το 2018.
Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε προηγουμένως ότι οι αρχές δεν έχουν θέσει περιορισμούς στα τουρκικά προϊόντα.
Ωστόσο, σε ένα φαινομενικά ανεπίσημο μποϊκοτάζ των εισαγωγών τουρκικών αγαθών, σε ορισμένα καταστήματα λιανικής στην πρωτεύουσα το Ριάντ εντοπίστηκαν σημάδια που προτρέπουν τους πελάτες να μην αγοράσουν τουρκικά προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης