Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το δολάριο θα σημειώσει απότομη πτώση 20%, προειδοποιεί η Citigroup

Το δολάριο θα σημειώσει απότομη πτώση 20%, προειδοποιεί η Citigroup
Το δολάριο θα σημειώσει απότομη πτώση προειδοποιεί η αμερικανική τράπεζα Citigroup
Το δολάριο θα σημειώσει απότομη πτώση, προειδοποιεί όσους ποντάρουν στην υπεραπόδοση του δολαρίου η αμερικανική τράπεζα Citigroup.
Ειδικότερα, η Citigroup εκτιμά ότι το δολάριο θα καταγράψει σύντομα πτώση 20% έναντι των μεγάλων αντίπαλων νομισμάτων, λόγω της αύξησης του αμερικανικού ελλείμματος και της αναζωογόνησης της παγκόσμιας εμπορικής δραστηριότητας χάρη στην ευρεία διανομή των επερχόμενων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
«Η διανομή εμβολίων πιστεύουμε ότι θα ελέγξει όλες τις… πινακίδες μιας bear market, επιτρέποντας στο δολάριο να ακολουθήσει ένα μονοπάτι παρόμοιο με αυτό που αντιμετώπισε από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν το νόμισμα σημείωσε μια πολυετή κάμψη, αναφέρει η Citigroup.
Greenback declines as vaccine news curbs demand
Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg, ο οποίος έχει μειωθεί περισσότερο από 11% σε σχέση με τα υψηλά του Μαρτίου, δέχθηκε πρόσθετη πίεση τη Δευτέρα έπειτα από τα νέα για το εμβόλιο κατά της Covid-19 της Moderna Inc.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι εκλογές των ΗΠΑ, οι ανακαλύψεις εμβολίων και η πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω σοβαρό πλήγμα στο νόμισμα.
Οι εκλογές δεν ήταν τελικά ο καταλύτης για μια σημαντική πτώση, αλλά η Citigroup λέει ότι το μακροοικονομικό σκηνικό θα αποτελέσει ένα μεγαλύτερο μοχλό του δολαρίου προς τα εμπρός.
Η τράπεζα αναμένει ότι, εκτός από τον αντίκτυπο από την ανακάλυψη του δολαρίου, το δολάριο θα υποφέρει, καθώς η Fed θα παραμείνει αδρανής όταν ομαλοποιηθεί η παγκόσμια οικονομία, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος είναι πιθανό να αναπτυχθεί με ταχύτερο ρυθμό και, ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα εναλλάσσουν περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ και με διεθνή περιουσιακά στοιχεία. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης