Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην BC Partners το ποσοστό της Go Plc στη Forthnet

tags :
Στην BC Partners το ποσοστό της Go Plc στη Forthnet
Το ποσοστό του βρετανικού ομίλου στη Forthnet αυξάνεται πλέον στο 43%, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται σε συζητήσεις για να αποκτήσει και τις μετοχές των υπόλοιπων ισχυρών μετόχων
Πιο κοντά στη δημόσια προσφορά για τη Forthnet βρίσκεται η BC Partners, η οποία συμφώνησε, όπως ανακοινώθηκε στο χρηματιστήριο της Μάλτας, να εξαγοράσει το 9,63% που κατέχει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών η Go Plc. Έτσι το ποσοστό του βρετανικού ομίλου στη Fοrthnet αυξάνεται πλέον στο 43%, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται σε συζητήσεις για να αποκτήσει και τις μετοχές των υπόλοιπων ισχυρών μετόχων και συγκεκριμένα της Crystal Almond (μητρικής της Wind), που κατέχει το 14,06%, της Massar Invest (9,63%) αλλά και της Vodafone Ελλάδος, που διατηρεί γύρω στο 2,8%.
Η Go Plc είναι τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Μάλτας και βασικός της μέτοχος είναι η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Τυνησίας, η Tunisie Telecom. Υπενθυμίζεται πως η United Group, η θυγατρική της BC Partners που συμμετέχει στη Fοrthnet, έχει δικαίωμα προαίρεσης, ώστε να αποκτήσει το ποσοστό (22,6%) που κατέχουν τέσσερις τράπεζες και συγκεκριμένα οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica.
Στην ανακοίνωση του χρηματιστηρίου της Μάλτας αναφέρεται πως η συμφωνία για την πώληση του 9,63% υπεγράφη στις 5 Νοεμβρίου και θα υλοποιηθεί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, με τίμημα 3,23 εκατ. ευρώ.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση στο ελληνικό χρηματιστήριο για μετοχική αλλαγή στη Fοrthnet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης