Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο S&P 500 στις 4.600 μονάδες ή άνοδος +27% το 2022

Goldman Sachs: Ο S&P 500 στις 4.600 μονάδες ή άνοδος +27% το 2022
Tο τελευταίο report της Goldman Sachs αναφέρει πως το δολάριο θα συνεχίσει να υποτιμάται και το 2021
Με τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500, του χρηματιστηριακού δείκτη με τις 500 μεγαλύτερες εταιρίες, να αναμένεται να φτάσει στις 4.600 μονάδες, ή άνοδος 27% από τα τρέχοντα επίπεδα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs λαμβάνει θέση short σε ό,τι αφορά το δολάριο.
Ειδικότερα, το τελευταίο trend στη Wall Street αφορά το σορτάρισμα του δολαρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, το τελευταίο report της Goldman Sachs αναφέρει πως το δολάριο θα συνεχίσει να υποτιμάται και το 2021.
Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πτώση 6% στον δείκτη δολαρίου τους επόμενους 12 μήνες και μια σταδιακή υποτίμηση έως 15% μέχρι το τέλος του 2024.

Στην πραγματικότητα, για τους επόμενους 12 μήνες το δολάριο αναμένεται να υποαποδώσει, ενώ το νόμισμα με την καλύτερη απόδοση εκτιμάται πως θα είναι το ρούβλι, το οποίο θα ενισχυθεί μέχρι 18%.

Γενικότερα, η Goldman Sachs ανέφερε τα εξής
-Έπειτα από μια μακρά περίοδο υπεραπόδοσης, το δολάριο θεωρείται πλέον υπερτιμημένο τουλάχιστον κατά 10% και πολλοί επενδυτές απομακρύνονται από το νόμισμα των ΗΠΑ για να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία.
- Η Fed έχει μειώσει το επιτόκιο στο 0% και το νέο πλαίσιο πολιτικής θα έχει ως αποτέλεσμα μια μακρά περίοδο αρνητικών επιτοκίων σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια.
-Ο συνδυασμός υψηλής αποτίμησης και αρνητικών επιτοκίων επιταχύνουν την πτώση του δολαρίου.
Μια ταχεία ανάκαμψη στην παγκόσμια οικονομία θα μειώσει την έκθεση σε ασφαλή καταφύγια όπως το αμερικανικό νόμισμα.
Δεν χρειάζεται να ειπωθεί ότι η Goldman Sachs αναμένει ότι ο S&P 500 θα σημειώσει μια επιθετική ανοδική κίνηση, κινούμενος προς τις 4.600 μονάδες μέχρι το 2022.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η Goldman θα περίμενε ένα πιο αδύναμο δολάριο εάν η ανάπτυξη των ΗΠΑ ήταν βραδεία, «καθώς η ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη τείνει να ενισχύει τα νομίσματα των εξαγωγέων, των αναδυόμενων αγορών και των οικονομιών που προσανατολίζονται περισσότερο στο παγκόσμιο εμπόριο, αποδυναμώνοντας το δολάριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης