Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην ισπανική Santander αντί 100 εκατ. ευρώ κατέληξε η γερμανική fintech Wirecard

Στην ισπανική Santander αντί 100 εκατ. ευρώ κατέληξε η γερμανική fintech Wirecard
Πολύ κοντά στην εξαγορά της γερμανικής fintech Wirecard βρίσκεται η ισπανική τράπεζα Santander
Στην εξαγορά της γερμανικής fintech Wirecard προχώρησε η ισπανική τράπεζα Santander.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το τίμημα έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ.

Παρόλο, λοιπόν, που η αρμόδια ελεγκτική αρχή στη Γερμανία διαπίστωσε ότι περίπου τα 2/3 των εσόδων της Wirecard (συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των ασιατικών δραστηριοτήτων της) ήταν ψεύτικα ή αφορούσαν παράνομες δραστηριότητες, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές επιχειρήσεις ξαθ περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της πρώην ευρωπαϊκής τραπεζικής μονάδας της Wirecard και του λογισμικού πληρωμών της, που θεωρούνται πολύτιμα.
Και ο Γερμανός εκκαθαριστής της εταιρείας εργάζεται για να πουλήσει αυτές τις επιχειρήσεις σταδιακά.
Όπως ανέφερε το Bloomberg τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, η ισπανική τράπεζα Santander βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για να αγοράσει τη Wirecard Bank, μια μικρή ευρωπαϊκή τράπεζα που διαχειρίζεται η Wirecard, μαζί με μερικές μικρότερες θυγατρικές.
Η ισπανική τράπεζα υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της κύριας μονάδας της Wirecard, η οποία περιλαμβάνει την Wirecard Bank, καθώς και μερικές μικρότερες γερμανικές θυγατρικές εντός των επόμενων δύο ημερών, ανέφεραν πληροφορίες.
Αν και οι συγχωνεύσεις είναι η νέα τάση στον τραπεζικό τομέα - τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη - η απόφαση αγοράς Wirecard είναι σίγουρα περίεργη.
H Santader θα χρησιμοποιήσει τους υπάρχοντες υπαλλήλους στο τμήμα Εξαγοράς & Έκδοσης της Wirecard, καθώς και την πλειοψηφία των υπαλλήλων που εργάζονται στην Wirecard Bank AG, δήλωσε ο Γερμανός εκκαθαριστής Michael Jaffe σε δήλωσή του.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, εν αναμονή κανονιστικών εγκρίσεων, δήλωσε ο Jaffe.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης