Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αυτή θα είναι η τιμή του εμβολίου της Moderna για την ΕΕ

Reuters: Αυτή θα είναι η τιμή του εμβολίου της Moderna για την ΕΕ
Οπως μεταδίδει το Reuters, η τιμή που διαπραγματεύθηκε η EE με την Moderna ήταν κάτω από 25 δολάρια η δόση
Αισιοδοξία εμπνέουν τα νέα που έρχονται από τη επιστημονική  μάχη κατά του κορωνοϊού και το μέτωπο των εμβολίων καθώς σήεμρα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα ευχάριστα ήρθαν από την αμερικανική εταιρεία Moderna, γνωστοποιώντας ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της αγγίζει το 95%.
Η ΕΕ, που ήδη έχει συμφωνήσει με τις Pfizer και BioNTech για 300.000.000 δόσεις από το εμβόλιό τους, βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη Moderna από τον Ιούλιο, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters.
Οπως ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Moderna μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες.
Πρόσθεσε, δε, ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στη νομική διατύπωση της σύμβασης, χωρίς ωστόσο οι συνομιλητές να αντιμετωπίζουν εμπόδια σε ζητήματα όπως η τιμή.
Οπως μεταδίδει το Reuters, η τιμή που διαπραγματεύθηκε ήταν κάτω από 25 δολάρια η δόση, ωστόσο ο αξιωματούχος αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του, καθώς οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.
Η Moderna δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης