Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Σύναψη συμφωνίας για πωλήσεις φυσικού αερίου στην τουρκική αγορά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Ρωσία: Σύναψη συμφωνίας για πωλήσεις φυσικού αερίου στην τουρκική αγορά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας
Στην πρώτη συναλλαγή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου συναλλαγών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων (ESP), η Gazprom Export πούλησε περίπου 700.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία
Η Ρωσική Gazprom Export ολοκλήρωσε την πρώτη συμφωνία για άμεσες πωλήσεις φυσικού αερίου στην τουρκική αγορά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα 16/11.
Στην πρώτη συναλλαγή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου συναλλαγών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων (ESP), η Gazprom Export πούλησε περίπου 700.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη χώρα, αναφέρεται σε δήλωση.
Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα (Δεκ. 2020) στο σημείο Malkoçlar, που βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Βουλγαρίας, και σηματοδοτεί την πρώτη συναλλαγή προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου στην τουρκική αγορά που πραγματοποιήθηκε μέσω του ESP.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αγορά φυσικού αερίου της Τουρκίας έχει δείξει ενδιαφέρον για τη σύναψη συμφωνίας μέσω της ESP, εκτός από τη μακροχρόνια συνεργασία που βασίζεται σε μακροπρόθεσμες συμβάσεις», δήλωσε η Elena Burmistrova, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της Gazprom και γενική διευθύντρια της Gazprom Export.
Η εταιρεία είχε πουλήσει φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω μακροπρόθεσμων συμβάσεων με δείκτες πετρελαίου.
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε δημοπρασία ορόσημο στην ηλεκτρονική της πλατφόρμα για την πρώτη πώληση φυσικού αερίου στην Τουρκία.
«Το γεγονός ότι η Ρωσία έχει συμπεριλάβει την Τουρκία σε αυτή την πλατφόρμα είναι σημαντικό για τον ρόλο της χώρας μας στην περιοχή», δήλωσε ο Mustafa Yılmaz, πρόεδρος της Τουρκικής Ρυθμιστικής Αρχής Αγοράς Ενέργειας (EPDK).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης