Διεθνή

«Θερμή συνομιλία» Biden με Netanyahu – Συμφωνία για συνάντηση προσεχώς

«Θερμή συνομιλία» Biden με Netanyahu – Συμφωνία για συνάντηση προσεχώς
«Θερμή συνομιλία» Biden με Netanyahu
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε μια «θερμή συνομιλία» με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, σήμερα 17/11, έγινε γνωστό από το γραφείο του Benjamin Netanyahu, σε μια καθυστερημένη και σαφή αναγνώριση της ήττας του συμμάχου του Ισραηλινού ηγέτη Donald Trump από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
«Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα για να συζητήσουν τα πολλά θέματα που εκκρεμούν και να επαναβεβαιώσουν την ανάγκη να συνεχίσουν να ενισχύουν την ισχυρή συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ», τονίζεται στην ισραηλινή ανακοίνωση.
Ο Netanyahu συνεχάρη τον Biden και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Kamala Harris με μήνυμά του στο Twitter, στις 8 Νοεμβρίου, μία ημέρα αφότου ο Δημοκρατικός κήρυξε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Εντούτοις, σε εκείνο το μήνυμα και τα δημόσια σχόλια που ακολούθησαν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε αποφύγει να αναφερθεί στον Biden ως «εκλεγμένο πρόεδρο», μια κίνηση που θεωρήθηκε από πολλούς στο Ισραήλ ως μια απόπειρα να αποφύγει να προκαλέσει την οργή του Trump, που αμφισβητεί τη νίκη του αντιπάλου του.
Όμως, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη Netanyahu-Biden, χρησιμοποιήθηκε ο όρος αυτός και επισημάνθηκε ότι είχαν μια «θερμή συνομιλία», κατά την οποία ο εκλεγμένος πρόεδρος «επανέλαβε τη βαθιά δέσμευσή του στο κράτος του Ισραήλ και την ασφάλειά του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης