Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αίτηση για την έβδομη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας καταθέτει ο Βρυώνης

Αίτηση για την έβδομη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας καταθέτει ο Βρυώνης
Τι οφείλει να πράξει το ΕΣΡ μετά την υποβολή της αίτησης
Προσπάθεια να αποκτήσει την «ορφανή» άδεια πανελλαδικής εμβέλειας αναμένεται να επιχειρήσει ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης υποβάλλοντας αίτηση στο ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκεται στη φάση συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών ώστε να καταθέσει τη σχετική αίτηση.
Δεν έχει γίνει γνωστό αν η αίτηση θα κατατεθεί από την Τηλεοπτική Ελληνική την εταιρία που ελέγχει σήμερα το Έψιλον και η οποία είχε υποβάλλει στην προηγούμενη διαδικασία αίτηση η οποία απερρίφθη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Η υποβολή αίτησης από την πλευρά του Φίλιππου Βρυώνη αναμένεται να υποχρεώσει το ΕΣΡ να προκηρύξει διαγωνισμό για την μια και μόνη αδιάθετη τηλεοπτική άδεια που υπάρχει και εφ όσον δεν εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος και η αίτηση που θα υποβληθεί από την πλευρά Βρυώνη καλύπτει της απαιτήσεις του διαγωνισμού (π.χ. εγγυητική 3,5 εκ ευρώ για διάστημα ενός έτους και καταβολή της πρώτης δόσης εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος) τότε θα λάβει την έβδομη και τελευταία τηλεοπτική άδεια.

Φύγε εσύ… έλα εσύ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Τηλεοπτική Ελληνική δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019 παρά την παρέλευση της σχετικής προθεσμίας μετά τη δοθείσα παράταση 50 ημερών λόγω Covid-19.
Πρόσφατα δε προχώρησε σε αλλαγή του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο 32χρονος Ταυρής Αδαμάντιος.
Η προηγούμενη Διευθύνουσα Σύμβουλος Ευθυμία Κλουβιδάκη είχε θητεία περί τους τρεις μήνες καθώς εκλέχθηκε στη θέση αυτή στις 4 Ιουνίου 2020.
Πριν την κα Κλουβιδάκη Διευθύνουσα Σύμβουλος ήταν η 22χρονη Ελένη Μαρία Τσαμαντάνη που ανέλαβε τη θέση αυτή τον Αύγουστο του 2018 όταν παραιτήθηκε ο προηγούμενος Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μάκης Γιομπαζολιάς.
Η κα Τσαμαντάνη παραμένει και σήμερα στο ΔΣ έχοντας τη θέση του Αντιπροέδρου.
Η Ελληνική Τηλεοπτική σημειωτέον τον Ιούλιο του 2019 προχώρησε σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκ ευρώ με διαγραφή μετοχών και έτσι το μετοχικό της κεφάλαιο διαμορφώθηκε σε 3 εκ ευρώ.
Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία του 2018 η εταιρία είχε καθαρή θέση 7,4 εκ ευρώ και υποχρεώσεις 724 χιλιάδες ευρώ.
Τα έσοδα της ήταν 1,5 εκ ευρώ και κατέγραψε καθαρή ζημία 638 χιλιάδες ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης