Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στα 7,7 εκατ. αυξήθηκαν οι ζημίες της Frigoglass στο γ' 3μηνο του 2020 - Πτώση 36,8% στις πωλήσεις

tags :
Στα 7,7 εκατ. αυξήθηκαν οι ζημίες της Frigoglass στο γ' 3μηνο του 2020 - Πτώση 36,8% στις πωλήσεις
Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 61% σε σύγκριση με πέρυσι
Στα 7,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες της Frigoglass στο γ' 3μηνο του 2020, από ζημίες 1,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Επίσης, υπήρξε μείωση των πωλήσεων κατά 37% σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς οι συνέπειες της πανδημίας παρέμειναν αισθητές σε όλες τις αγορές μας, παρά τη σχετική βελτίωση που καταγράφηκε σε σχέση με την κατά 55% μείωση του δευτέρου τριμήνου
Ωστόσο, υπήρξε, βελτίωση της ζήτησης στον κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης σε Ευρώπη και Αφρική, καθώς και γυάλινων φιαλών στη Νιγηρία, έναντι του προηγούμενου τριμήνου και συνέχιση της μείωσης των ελεγχόμενων εξόδων, η οποία αντιστάθμισε μερικώς την επίπτωση της μείωσης των πωλήσεων.
Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 61% σε σύγκριση με πέρυσι, παρά τις ενέργειες περιορισμού του κόστους και τα μέτρα μείωσης της παραγωγής που λάβαμε τον Απρίλιο λόγω της αναμενόμενης πτώσης της ζήτησης
Όπως αναφέρει η εταιρεία, συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες διατήρησης της ρευστότητας, μέσω του περιορισμού των κεφαλαιακών δαπανών, της εξοικονόμησης κόστους και της αποτελεσματικής διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης
Η ρευστότητα χαρακτηρίζεται επαρκής, με €59 εκατ. σε ταμειακά διαθέσιμα και €21 εκατ. σε διαθέσιμες πιστωτικές γραμμές, για την κάλυψη βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών εξόδων και αναγκών κεφαλαίου κίνησης.
Image
Ο κύριος Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:
"Είναι ενθαρρυντικό ότι οι τάσεις βελτιώθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, μετά το μερικό άνοιγμα των καναλιών διανομής της άμεσης κατανάλωσης σε αρκετές από τις αγορές μας, παρά το γεγονός ότι οι συνέπειες της πανδημίας είναι αισθητές και στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.
Ενώ ήδη επιβάλλονται νέοι περιορισμοί λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία της δραστηριότητάς μας.
Σε αυτό το περιβάλλον, προτεραιότητές μας παραμένουν η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων μας, η προσεκτική διαχείριση της ρευστότητας και η ετοιμότητα των παραγωγικών μας μονάδων για την υποστήριξη των πελατών μας."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης