Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni (Κομισιόν): Το αδιέξοδο για το Ταμείο Ανάκαμψης θα ξεπεραστεί - Αυτό που με ανησυχεί είναι η καθυστέρηση στην εκταμίευση

Gentiloni (Κομισιόν): Το αδιέξοδο για το Ταμείο Ανάκαμψης θα ξεπεραστεί - Αυτό που με ανησυχεί είναι η καθυστέρηση στην εκταμίευση
O Gentiloni εμφανίζεται πεπεισμένος ότι θα ξεπεραστεί το αδιέξοδο όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης
Την ανησυχία του ότι η εκταμίευση των κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα γίνει εγκαίρως εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Paolo Gentiloni.
«Είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
Ανησυχώ περισσότερο για την καθυστέρηση, που -σε κάθε περίπτωση- ρισκάρουμε» δήλωσε ο Gentiloni μιλώντας στο CNBC.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα εκταμιεύονταν στις αρχές Ιανουαρίου. Ωστόσο το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας έχει μεταθέσει το χρονοδιάγραμμα.
Επί του παρόντος, για τις χώρες μέλη της ΕΕ είναι ευνοϊκές οι συνθήκες πρόσβασης στην αγορά.
Αλλά όσο μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση στην εκταμίευση των κεφαλαίων τόσο χειρότερο θα είναι το πλήγμα για τις οικονομίες.
«Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε το αδιέξοδο τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες.
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση διότι η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, έχει δηλώσει ότι είναι απαραίτητη η άμεση έγκριση αυτών των κεφαλαίων» δήλωσε ο Gentiloni.
Σημειώνεται ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε χθες (18/11/2020) ότι εναπόκειται στην Πολωνία και την Ουγγαρία να εξηγήσουν πως θέλουν να ξεπεραστεί η διαφωνία.
«Δεν είναι δικό μας θέμα να κάνουμε προτάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης