Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Borrell (Κομισιόν): Η Τουρκία δεν στέλνει θετικά μηνύματα στην ΕΕ - Κριτική για τις τουρκικές ενέργειες στη Μεσόγειο

Borrell (Κομισιόν): Η Τουρκία δεν στέλνει θετικά μηνύματα στην ΕΕ - Κριτική για τις τουρκικές ενέργειες στη Μεσόγειο
Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
Σε ακόμα μια καταδίκη των τουρκικών ενεργειών στη Μεσόγειο προχωρά η Κομισιόν.
Ειδικότερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Josep Borrell, άσκησε εν νέου κριτική στις τουρκικές ενέργειες στη Μεσόγειο και τόνισε «η Τουρκία δεν στέλνει θετικά μηνύματα στην ΕΕ».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει «την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο», προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό η Τουρκία να καταλάβει ότι η συμπεριφορά της μεγαλώνει την απόστασή της από την ΕΕ».
«Για να επιστρέψουμε στην θετική ατζέντα, όπως ευχόμαστε, θα απαιτήσουμε θεμελιώδη αλλαγή της τακτικής από την πλευρά της Τουρκίας» σημείωσε.
Ο Borrell παρέπεμψε για την τουρκική συμπεριφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα δώσει «τις κρίσιμες κατευθύνσεις τον επόμενο μήνα», επισημαίνοντας ότι «ο χρόνος κυλά και πλησιάζουμε σε καθοριστική στιγμή της σχέσης της ΕΕ με την Τουρκία».
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος έκανε λόγο για «πολύ αρνητικά γεγονότα» αναφερόμενος στις πρόσφατες προκλήσεις του Erdogan στα Βαρώσια.
Νωρίτερα, σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπου ο Έλληνας υπουργός, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει αποκλιμάκωση.
Όσον αφορά τα θέματα των ενδεχόμενων κυρώσεων υπάρχει ένας κατάλογος από τον Borrell.
Θα περιμένουμε να δούμε λίγο πως προετοιμάζεται η επόμενη Σύνοδος Κορυφής μετά από αυτό το Συμβούλιο (σ.σ. των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ)» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης