Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tatar (Tουρκοκύπριος ηγέτης): Να δράσουμε στη λογική ένα έθνος, τρία κράτη (Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, ψευδοκράτος)

Tatar (Tουρκοκύπριος ηγέτης): Να δράσουμε στη λογική ένα έθνος, τρία κράτη (Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, ψευδοκράτος)
Ο Tatar συνεχάρη το Αζερμπαϊτζάν για την νίκη στο Nagorno Karabakh
Το σύνθημα που έχει βγει στην Τουρκία «Ένα έθνος, τρία κράτη» για την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το ψευδοκράτος επανέλαβε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «TV 5» του Αζερμπαϊτζάν, ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Tatar.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Tatar στην συνέντευξή του μέσω διαδικτύου στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κανάλι συνεχάρη το Αζερμπαϊτζάν για την νίκη στο Nagorno Karabakh και ευχήθηκε να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους.
Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του απέναντι στις απώλειες αμάχων στο Αζερμπαϊτζάν, ο Tatar είπε ότι τα ξένα κράτη δεν επιτρέπεται να ενεργούν άδικα κατά των τουρκικών κρατών στο επίπεδο της θρησκευτικής ενότητας και των κοινών συμφερόντων.
Θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε πρόοδο στα θέματα που έχουμε δίκιο, πρόσθεσε.
Αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του Βαρωσίου λέγοντας ότι η Τουρκία στηρίζει τα βήματα που γίνονται.

Κοινή δύναμη Τουρκία - Αζερμπαϊντζάν

Ο Tatar υπογράμμισε τη σημασία της κοινής – όπως είπε - δύναμης που έχουν «η δυνατή Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν με τις μεγάλες προοπτικές και το σημαντικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, η τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.
«Είμαστε στο σωστό δρόμο.
Το σήμερα είναι πιο σημαντικό από το χθες, διότι είναι γεγονός ότι η Κύπρος έχει πλέον πλούτο σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες. Πιστεύω ότι θα έχουμε μεγάλη επιτυχία μαζί.
Είναι σημαντικό να μπορούμε να δράσουμε μαζί, στη λογική του 'ενός έθνους, τριών κρατών'», δήλωσε ο κ. Tatar
Ολοκλήρωσε δε την συνέντευξη με το «είθε οι βετεράνοι μας να είναι ευλογημένοι», αναφορά που παραπέμπει και στον πρόσφατο πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία για το Nagorno Karabakh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης