Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι επενδυτές βιάζονται να αγοράσουν μετοχές και εγκαταλείπουν τον χρυσό

BofA: Οι επενδυτές βιάζονται να αγοράσουν μετοχές και εγκαταλείπουν τον χρυσό
Εκροές 4 δισ. δολ. από τον χρυσό
Προς πιο επικίνδυνα assets στρέφονται πλέον οι επενδυτές τον απόηχο των θετικών εξελίξεων όσον αφορά τις έρευνες για το εμβόλιο του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Bank of America, οι εισροές στις διεθνείς μετοχές τις τελευταίες δύο εβδομάδες διαμορφώθηκαν σε 71,4 δισ. δολ. φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο.
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως σε μετοχές των αμερικανικών και αναδυόμενων αγορών.
Επιπλέον, οι επενδυτές δεν ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις τεχνολογικές μετοχές, όπου -την περασμένη εβδομάδα- καταγράφηκαν εισροές 2,4 δισ. δολ..
Οι μετοχές εταιρειών όπου είναι πιο ευάλωτες στους οικονομικούς κύκλους, έχουν ενισχυθεί μετά την ανακοίνωση της Pfizer νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κάτι που ενίσχυσε τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη.
Η BofA εκτιμά ότι το 2021 θα είναι «η χρονιά του εμβολίου», κάτι που θα ενισχύσει τις μετοχές αξίας (value stocks) έναντι των μετοχών ανάπτυξης (growth stocks), των ομολόγων υψηλής απόδοσης έναντι των ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας, τις αναδυόμενες αγορές έναντι του S&P 500 και τη μικρή κεφαλαιοποίηση έναντι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου είχε αποτέλεσμα εκροές 4 δισ. δολ. από τον χρυσό, την περασμένη εβδομάδα.
Πρόκειται για τις υψηλότερες εκροές που καταγράφηκαν ποτέ.
Σημειώνεται ότι το κίτρινο μέταλλο αναμένεται να κλείσει το έτος 2020 με την καλύτερη ετήσια απόδοση μετά το 2010.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης