Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (EKT): Δεν θα επιτευχθούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη το δ' 3μηνο του 2020

De Guindos (EKT): Δεν θα επιτευχθούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη το δ' 3μηνο του 2020
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα είναι κοντά στο μηδέν ή ακόμα και μηδενική κατά το δ' τρίμηνο του 2020 - Αναμένεται αύξηση των NPLs το α' εξάμηνο του 2021
Την εκτίμηση ότι δεν επιτευχθούν οι προβλέψεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη το δ' τρίμηνο του 2020 εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos.
«Κατά την άποψη μου δεν θα επιτευχθούν οι προβλέψεις της ΕΚΤ για το δ' τρίμηνο του 2020» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, η ανάπτυξη του δ' τρίμηνο θα είναι κοντά στο μηδέν ή ακόμα και μηδενική.
Τέλος, ο Luis de Guindos εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αυξηθούν και τα NPLs κατά το α' εξάμηνο του 2021.
Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, υποστήριξε ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα αλλάξει ριζικά τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς «μια ιατρική λύση είχε ήδη ληφθεί υπόψιν στις προβλέψεις».
Η Lagarde προσέθεσε ότι, ενώ η ανάπτυξη των εμβολίων μπορεί να είναι κάπως ταχύτερη «από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως», η οικονομία της ΕΕ δεχόταν επίσης «μεγαλύτερο χτύπημα» από το δεύτερο κύμα της πανδημίας από το αναμενόμενο.
«Δεν είμαι σίγουρη ότι πρόκειται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας αλλαγής για τις προβλέψεις μας, απλώς και μόνο επειδή αυτό που είχαμε προβλέψει στη βασική μας γραμμή ήταν ότι σε κάποιο στάδιο στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα υπήρχε ένα εμβόλιο και ότι θα εφαρμοζόταν κατά τη διάρκεια του 2021», είπε η Lagarde.
Σημειώνεται ότι οι επίσημες προβλέψεις της ΕΚΤ κάνουν λόγο για ύφεση 8% του ΑΕΠ το 2020, καθώς και για ανάκαμψη 5% του ΑΕΠ για το 2021 και 3,2% του ΑΕΠ για το 2022.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης