Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aliyev: Η συμφωνία για το Nagorno Karabakh ικανοποιεί πλήρως τα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν

Aliyev: Η συμφωνία για το Nagorno Karabakh ικανοποιεί πλήρως τα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού είναι έτοιμο για ομαλοποίηση των σχέσεων με το Γερεβάν
«Η τριμερής δήλωση για την εκεχειρία στο Nagorno Karabakh ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν» δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 20/11, ο Αζέρος Πρόεδρος Aliyev.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, συμφώνησαν για εκεχειρία στην αμφισβητούμενη περιοχή του Nagorno Karabakh, μετά από ενάμιση μήνα εχθροπραξιών.
Με τη συμφωνία το Αζερμπαϊτζάν διατηρεί τις περιοχές που κατέλαβε κατά τις συγκρούσεις, ενώ η Ρωσία αναπτύσσει ειρηνευτικές δυνάμεις για τον έλεγχο της εκεχειρίας και για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων.
«Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους. Επίσης, έχουμε δείξει τις ικανότητές μας πολιτικά και η τριμερής δήλωση ικανοποιεί πλήρως τα συμφέροντά μας» δήλωσε ο Aliyev.
Ενώ ανακοίνωσε ότι βάσει της συμφωνίας, η περιοχή του Αγκντάμ τίθεται πλέον υπό τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν.

Oμαλοποίηση των σχέσεων με το Γερεβάν

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού είναι έτοιμο για ομαλοποίηση των σχέσεων με το Γερεβάν, εάν «λογικές δυνάμεις» ανέλθουν στην εξουσία στην Αρμενία.
Όμως, όπως είπε, αυτή τη στιγμή, υπάρχει «βαθιά εσωτερική κρίση στην Αρμενία».
Παράλληλα, επισήμανε ότι η εκκαθάριση ναρκοπεδίων στην περιοχή του Nagorno Karabakh θα πάρει αρκετό χρόνο και μετά από αυτό, το Μπακού θα επικεντρωθεί στα έργα υποδομής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης